Osemnástka prehrala aj s Francúzskom

Slovenskí basketbalisti do 18 rokov prehrali aj svoj tretí zápas v základnej D-skupine na ME tejto vekovej kategórie v Bratislave a Piešťanoch. V utorok nestačili na úradujúcich šampiónov z Francúzska. V osemfinále sa stretnú s víťazom večerného zápasu Litva - Grécko. 
ME U18 – D-skupina:
Francúzsko – Slovensko 68:54 (35:28)
Najviac bodov: Fevrier 16, Mballa a Beyhurst po 10 - Majerčák 11, Zelizňák 9, Ondruš a Javorský po 8.
Slováci nastúpili proti favoritovi so snahou dosiahnuť prekvapujúci výsledok a víťazne sa naladiť pred kľúčovým osemfinálovým duelom. Od začiatku sa na oboch stranách hralo tvrdo a vo vysokom nasadení. Slováci sa spoliehali na streľbu zo stredných vzdialeností, Francúzom patril priestor pod košom. Do výraznejšieho náskoku išli obhajcovia titulu tesne pred prestávkou a prvý polčas vyhrali 35:28.
Po zmene strán sa Slováci snažili o zvrat, ale súper z krajiny galského kohúta bezpečne kontroloval priebeh duelu. Vzhľadom na blížiaci sa osemfinálový program obaja tréneri šetrili sily u viacerých hráčov a minutáž rozložili medzi viacerých svojich zverencov. Po troch štvrtinách viedli Francúzi desaťbodovým rozdielom (53:43) a sebavedome kráčali za víťazstvom. V záverečnej časti hry svoj náskok ešte zveľadili a napokon triumfovali  68:54. Slováci zakončili účinkovanie v základnej skupine s bilanciou 0-3 a bolo jasné, že nastúpia proti víťazovi C-skupiny. Toho určil večerný zápas Litva - Grécko.
hlas po zápase:
Jakub Kádaši, kapitán SR U18: "Francúzi hrali veľmi rýchly a atletický basketbal, viacerí ich hráči majú skúsenosti aj z najvyššej francúzskej súťaže. Nehrali sme zle, aj sme niekoľkokrát viedli, ale napokon rozhodli skúsenosti a väčšia kvalita súpera. Išlo hlavne o útočný doskok a tranzíciu hry do útoku. Napriek prehre hodnotím zápas pozitívne."