3x3 Central Europe Tour pokračuje už najbližší víkend v Seredi

V piatok 8. a v sobotu 9. júna sa uskutoční na Námestí Slobody druhý ročník medzinárodného turnaja v 3x3 basketbale „SEREĎ CUP“. Pre veľký úspech a pozitívne ohlasy ako účastníkov, tak aj predstaviteľov mesta Sereď, sa organizátori rozhodli tento ročník rozdeliť do dvoch dní.

V piatok od 8.30 h do 14.00 h budú basketbalové kurty patriť deťom seredských škôl na tzv. „KIDS CUP 3x3“. Od 16.00 h bude priestor ihrísk patriť Johnymu Mečochovi, ktorý so svojím tanečným štúdiom „Life is Perfect“ usporiada tanečný workshop pre všetkých návštevníkov. Môžeme sa tešiť na ukážky tanca, výuku ako aj súťažné „battle“ o hodnotné ceny. „Druhý ročník podujatia sme sa rozhodli 'obohatiť' o turnaj 'KIDS CUP' pre deti od 8 do 14 rokov. Námestie Slobody v Seredi bude tak patriť práve im. Počet detí, ktoré sa zapoja do basketbalových zápolení, máme potvrdený na minimálne 120, takže sa všetci máme na čo tešiť. Vďaka samozrejme patrí aj riaditeľom základných škôl za uvoľnenie žiakov počas vyučovania. Sme radi, že zvíťazil športový duch. Vidno, že basketbal má v Seredi svoje miesto. Po 'KIDS CUP-e' budú basketbalové kurty patriť tanečníkom z tanečnej školy Life is Perfect, ako aj širokej verejnosti pod vedením Johnyho Mečocha, ktorý určite roztancuje každého, kto príde. Následne po tanečnom workshope budú basketbalové kurty sprístupnené aj širokej verejnosti,“ uviedol jeden z organizátorov Martin Lámala.

V sobotu sa od 9.00 h začne kvalitne obsadený medzinárodný turnaj v 3x3 basketbale. Organizátori otvorili registráciu do štyroch kategórií – chlapci do 18 rokov, dievčatá do 18 rokov, muži a ženy. „Sme veľmi radi, že predchádzajúci ročník mal pozitívne ohlasy. Dôsledkom toho je aj fakt, že Slovenská basketbalová asociácia (SBA) nás zaradila do programu 3x3 Central Europe Tour. Táto spoločná tour sa odohrá v Česku, Poľsku a na Slovensku. Zaradením 'SEREĎ CUP-u' do tejto medzinárodnej siete turnajov 3x3 dochádza ku podstatným novinkám. Víťazi v kategórii mužov obdržia podľa umiestnenia prize money vo výške 500,- 300,- 200,- € a v kategórii žien vo výške 200,- 100,- 50,- €, a tým aj vyššie hodnotenie do bodového ratingu, čo nepochybne zvýši športovú úroveň celého podujatia,“ skonštatoval spoluorganizátor Roman Adamčík.

Ambasádorkou podujatia bude aj tento rok bývalá reprezentantka Slovenska a odchovankyňa seredského basketbalu Bronislava Borovičková, v súčasnosti generálna manažérka Piešťanských Čajok.

Registrovať sa môžete do 7. júna na tomto odkaze: https://play.fiba3x3.com/events/5be34fc9-e96a-45af-b933-b35d019876ac

Autor: Michal Duchovič

Foto: archív