3x3 Central Europe Tour sa presúva z východu na západ Slovenska

Po úspešnom slovenskom rozjazde v Košiciach, sa 3x3 Central Europe Tour presúva do hlavného mesta. Bratislavské obchodné centrum Vajnoria bude v sobotu 26. mája dejiskom ďalšej zastávky nadnárodnej tour.

Už úvodné slovenské dejisko nesklamalo nabitou účasťou, v Košiciach sa predstavili družstvá z Česka, Poľska, Srbska a Ukrajiny. Prvú miestenku na veľké finále v Prahe si napokon vybojoval Energy Team (Ondrej Haviar, Lukáš Hoferica, Jozef Vojtek a Ladislav Stojanov). Minimálne rovnako nabité pole účastníkov sa očakáva aj v Bratislave, podľa organizátorov už prisľúbili účasť tímy zo Slovinska, Čiernej Hory, Ruska, Francúzska a tiež rakúsky reprezentačný tím žien do 23 rokov. V tradičnej 3x3 basketbalovej destinácii si bude merať sily aj mediálne známy basketbalový našinec Jaroslav Slávik.

„Veľmi sa tešíme, že sa 3x3 Central Europe Tour predstaví v bratislavských Vajnoroch, kde majú 3x3 podujatia bohatú históriu. Podľa už prihlásených družstiev to vyzerá na veľmi zaujímavú zahraničnú konfrontáciu. Pripravujeme aj kategórie pre mladé nádeje do 12 a 15 rokov,“ povedal pred podujatím manažér 3×3 basketbalu Slovenskej basketbalovej asociácie Marek Adamčík.

Čo je v hre? Podobne ako v Košiciach, tak aj v Bratislave sa bojuje miestenku na veľké finále, ktoré sa uskutoční 21. a 22. júla v Prahe. Zaujímavé sú aj prize money pre tímy na prvých troch miestach, víťaz v mužskej kategórii si odnesie 500€, zdolaný finalista 300€ a tretí tím 100€. Víťaz ženskej kategórie získa 200€, 100€ a 50€. Okrem toho čaká na každého špeciálna edícia dresov, ktorá bude jednotná pre celú tohtoročnú tour.

Premiérový ročník 3×3 Central Europe Tour číta celkovo 19 podujatí, deväť z nich sa uskutoční v Čechách, šesť na Slovensku a štyri v Poľsku. Celkový víťaz dostane prize money vo výške 10 000€ a automatickú miestenku na podujatie World Tour v Prahe (4. – 5. augusta 2018).

Štartovné na podujatie v Bratislave je 20€/tím, prihlasovať sa môžete na tomto odkaze: https://play.fiba3x3.com/events/7c69af81-a0bd-4d9f-885c-cf962cc20b44

Autor: Michal Duchovič

Foto: Facebook