Fenomén "GAME 7"

V pondelok 29.5.2023 sa v Levickej športovej hale odohrá 7. zápas finále Niké SBL. Patrioti Levice môžu dokonať neuveriteľný obrat vo finálovej sérii. Naopak hráči Komárna môžu získať prvý titul v histórii klubu, už v 2. sezóne pôsobenia v najvyššej súťaži (celkovo druhý v histórii mesta).  

Pred 7. zápasom je všetky otvorené, tešíme sa na krásne basketbalové divadlo na obrazovkách RTVS Šport !!! 

Pozrime sa však na históriu 7. zápasov vo finále Slovenskej basketbalovej ligy mužov. Naposledy sa takýto zápas odohral v roku 2015 medzi Prievidzou a Komárnom. Priebeh finálovej série bol nápadne podobný práve tej, ktorá práve prebieha. Hráči Komárna viedli v sérii 3:1, ale Prievidžania ťahaní skvelými fanúšikmi, Igorom Maričom a Markom Batinom vyrovnali na 3:3 a vynútili si rozhodujúci zápas na domácej palubovke. 

V tomto zápase si môžete pamätať incident s omylom vypustenými balónmi. Hráči Komárna vedení rozohrávačským duom T.J Bannister a Luka Igrutinovič vybojovali výhru o 10 bodov a priniesli historicky prvý titul do Komárna. 

Z aktívnych hráčov v Niké SBL si túto sériu pamätjú Marek Jašš, ktorý hral za Prievidzu, Marek Kozlík a nový tréner BC Prievidza Saša Jankovič nastupovali za Komárno. 

Takmer presne pred 10 rokmi sa odohral 7.zápas finále medzi Interom Bratislava a Komárnom. Finálová séria, ktorá sa zapísala do histórie ako jedna z najlepších v ére samostatného Slovenska sa skončila taktiež výhrou hosťujúceho Interu.  Bol to súboj medzi Komárnom, ktoré celú sezónu predvádzalo skvelý tímový basketbal a Interom, ktorý ku koncu prestupového obdobia obmenil takmer celý tím a na lavičku sa posadil terajší reprezentačný tréner Slovenska, Aramis Naglič. 

Vo videu nižšie si vychutnajte tie najlepšie momenty zo 7. zápasu MBK Rieker Komárno - Inter Incheba Bratislava.

Aby Vám neušli novinky tak kliknite na odber Youtube kanála Slovakbasket TV