Arménsko aj Bulharsko s dvoma víťazstvami

Arménska loď ešte nezmenila svoj kurz, vďaka skvelému výkonu Ryana Boatrighta má stále namierené vytúženým smerom, k brehom postupu z predkvalifikácie MS. Po triumfe nad našou reprezentáciou zdolali hráči Arménska v Jerevane aj Švédsko o trinásť bodov 82:69. Boatright pomohol svojmu tímu 23 bodmi, keď premenil osem zo šestnástich streleckých pokusov z poľa. Švédov ťahal najmä pätnásťbodový Marcus Eriksson, to však napokon na úspech nestačilo.

Ako už vieme, v Sarajeve naši basketbalisti neuspeli proti Bosne a Hercegovine. Bola to šou Džanana Musu, ktorý znova raz dokázal svoje obrovské kvality jedného z najväčších talentov svetového basketbalu. Iba osemnásťročný mladík zaznamenal za 26 minút skvostných 32 bodov a pomohol tak k triumfu svojej krajiny 84:71.

Web fiba.com sa v krátkosti zameral aj na dianie v ostatných skupinách. Holandsko v "béčku" zopakovalo svoj triumf z kvalifikácie ME 2017 nad Rakúskom, ktoré na jeho palubovke zdolalo 79:72. Dvadsiatimidvoma bodmi a piatimi doskokmi sa prezentoval Worthy de Jong, sedemnásť bodov pridal Charlon Kloof. V C-skupine sa Estónsko raduje z tesného triumfu 80:76 z macedónskeho Skopje, keď otočilo už trinásťbodovú stratu na domáci tím. Hviezdou večera bol produktívny Rain Veideman s 26 bodmi.

Bulharov potiahol k druhému triumfu v skupine D Pavel Marinov. K víťazstvu 78:68 nad Bieloruskom prispel 22 bodmi, 7 doskokmi a 4 asistenciami. Double-double zaznamenal aj Aleksandar Vezenkov s 15 bodmi a 15 doskokmi. V bieloruskom drese sa vzynamenal devätnásťbodový Vitalij Liutych.