Basketbalisti Temešváru na úvod zdolali v AAC Spišských Rytierov

Temešvár 12. októbra (TASR) - Basketbalisti Spišských Rytierov prehrali v stredajšom úvodnom zápase D-skupiny Alpsko-jadranského pohára na palubovke rumunského SCM OHMA Mozzart Bet Temešvár vysoko 72:106. Ich najbližší duel v nadnárodnej súťaži je na programe 25. októbra o 19.00 h, keď sa predstavia na palubovke chorvátskeho Zaboku.


 

SCM OHMA Mozzart Bet Temešvár - Spišskí Rytieri 106:72 (60:34)

Najviac bodov: Mcclellan 23, Gajič 12, Mirkovič, Stanciu po 11 - Antoni 17, Washington 15, Granič 13, 500 divákov





hlasy po zápase:

Teo Hojč, tréner Rytierov: "Vedeli sme, že to bude ťažké, keďže nám chýbali dvaja pivoti zo základnej zostavy a Židzika z lavičky. Dvaja hráči navyše hrali s ťažkosťami, podarilo sa nám ich dať nejako dokopy, ale nemohli hrať naplno. Myslím si, že v danom momente sme odovzdali zo seba maximum. Nestačilo to, pretože Temešvár má vysokú kvalitu na to, aby sme my boli s takouto zostavou konkurencieschopní. Náš plán bol jasný, povedzme, že na 50 percent sme ho dodržali. Na jednej strane som rád, že niektorí hráči idú aj cez bolesť a starosti. Treba si zobrať pozitívne veci, potrebujeme sa čím skôr dať zdravotne dokopy. Žiaľ, naša rotácia je úzka. Hráme dve súťaže a v tejto chvíli to je pre nás veľmi náročné. Tak sme sa rozhodli, nie je čas na výhovorky."

Adam Antoni, hráč Rytierov"Bol to pre nás veľmi ťažký zápas, prišli sme bez troch hlavných pivotov. Prvú štvrtinu sme hrali celkom dobre, ale v druhej štvrtine si myslím, že sme toto stretnutie prehrali. Prehrali sme túto časť o 20 bodov. Ťažké to bolo z dôvodu, že mali vysokých pivotov a preskákali nás v útoku a v obrane. Keby sme mali našich pivotov, tak som toho názoru, že by sme odohrali s nimi vyrovnanú partiu."