Bratislava a Lučenec na EYBL U15, obaja zaznamenali jednu výhru

Inter Bratislava a AKAPO Lučenec sa zúčastnili v dňoch 6. - 8. januára na European Youth Basketball League (EYBL) v maďarskej Budapešti. Oba tímy zaznamenali po jednej výhre zo štyorch zápasov.

Inter pod vedením trénera Karola Wimmera si pripísali víťazstvo v poslednom zápase, keď porazili Obudu Kaszasok vysoko 82:36. V dueli si pripísali až traja hráči zhodne po štrnásť bodov - Jakub Mrva, Jakub Vlček a Bruno Randuška. Inter v ďalších zápasov až tak úspešný nebol. V predposlednom stretnutí sa stretol s BC CSU Sibiu, ktorému podľahol 60:77. V zápase vynikal Randuška, ktorý si zapísal 21 bodov.

V prvých dvoch dueloch, ktoré Inter odohral v sobotu 7. januára sa stretol s London Elite a GGS Basketball Project. V zápase proti Londýnu opäť nezaknihovali výhru, keď na neho nestačil 60:81. V dueli sa opäť darilo Randuškovi a zaknihoval 24 bodov. V prvom dueli turnaja bol Inter blízko k výhre a proti Granada College (GGS Basketball Project) prehral 55:70. Randuška v tomto dueli bol opäť najlepší a nastrieľal 20 bodov. Na turnaji si tak pripísal celkovo 79 bodov, čo tvorí priemer turnaja 19,3 bodu na zápas.

Lučenec začal na turnaji rovnako prehrou. V dueli proti Italian Prep-Academy prehrali 52:98. O ich výhre, dá sa povedať, rozhodla už prvá štvrtina, ktorú vyhrali 39:9. Najlepším lučeneckým strelcom bol Lukáš Hutka s 17-timi bodmi. V ďalšom zápase proti Granada College prehral Lučenec o 20 bodov - 59:79. Priebeh štvrtín bol vyrovnanejší ako v ich prvom zápase, v nich prehrali o 7 alebo o 3 body. Najviac bodov zaznamenal Matej Koza (14).

V treťom dueli sa Lučenec dočkal aj výhry. Tak ako Inter, aj Lučenec zdolal Obudu Kaszasok, konkrétne 67:57. Na pomyselný bodový trón sa vrátil Lukáš Hutka s 20-timi bodmi. V poslednom zápase proti BS CSU Sibiu bol Lučenec blízko k ďalšej výhre, no prehral 71:77. Najlepším strelcom bol opäť Hutka so 17-timi bodmi.

Inter aj Lučenec si teda pripísali po jednej výhre na turnaji a obsadili piate, resp. šieste miesto. Najlepším tímom bol GGS Basketball Project, ktorý neprehral ani jeden duel. Z Interu sa do All-Star tímu dostal najlepší strelec Bruno Randoška. Najlepším hráčom Interu sa stal Alex Valocsay a za Lučenec to bol Lukáš Hutka

Už začiatkom feburára sa odohrá turnaj EYBL na Slovensku v Leviciach v juniorskej kategórii U20.


Fotogaléria