Čajky hostia turnaj Východoeurópskej ligy, privítajú Astanu, Minsk a Kaunas

Nabitý program Piešťanských Čajok pokračuje aj naďalej. Už tento týždeň sa v Diplomat aréne uskutoční prvý turnaj B-skupiny Východoeurópskej ligy EEWBL, kde sa okrem domácich Čajok predstavia tímy Astana Tigers (Kazachstan), Tsmoki Minsk (Bielorusko) a Hoptrans Sirenos (Litva). Piešťanské basketbalistky si tak odbijú premiéru v tejto súťaži na domácej palubovke.

Druhý ročník Východoeurópskej EEWBL je už aj s účasťou Piešťanských Čajok, pre ktoré je účinkovanie v tejto rýchlo rozvíjajúcej sa súťaži vítanou medzinárodnou konfrontáciou. V B-skupine si zmerajú sily turnajovým spôsobom s TTT Riga (Lot.), Dinamo Moskva (Rus.), Astana Tigers (Kazach.), Cmoki Minsk (Biel.), Hoptrans Sirenos (Lit.), Udominate Basket (Švéd.) a Samsun Canik (Tur.). Systém súťaže pozostáva z troch turnajov a následného play-off.

„Nebude to vôbec jednoduchá súťaž a sme radi, že môžeme byť jej súčasťou. Prihlásili sa do nej viaceré kvalitné tímy, súťaž nabrala na atraktivite a bude to zaujímavá previerka. Silu súperov zatiaľ nepoznáme, v tomto je to úplne otázne. Prvý turnaj máme doma a možno už ten naznačí, kde môžeme smerovať,“ vyjadril sa tréner Martin Pospíšil.

Čajky, ako nováčik súťaže majú navyše možnosť organizovať prvý turnaj v piešťanskej Diplomat aréne. Od štvrtka do sobotu sa tak v kúpeľnom meste predstaví kazašský celok Astana Tigers, bieloruský Tsmoki Minsk a tím s litovského Kaunasu Hoptrans Sirenos.

V predaji budú denné vstupenky (2 zápasy) v hodnote 4 eur, ktoré sa budú predávať vždy hodinu pred začiatkom zápasu.

Rozpis zápasov 1. turnaja EEWBL v Diplomat aréne:  

05.10.2017 (štvrtok)

16:00 Tsmoki Minsk - Hoptrans Sirenos

18:30 Piešťanské Čajky – Astana Tigers

06.10.2017 (piatok)

14:00 Tsmoki Minsk – Astana Tigers

16:30 Hoptrans Sirenos - Piešťanské Čajky

07.10.2017 (sobota)

10:00 Astana Tigers - Hoptrans Sirenos

12:30 Piešťanské Čajky – Tsmoki Minsk