Ďakujeme Komárno, pokračujeme v Handlovej

Sobota patrila v Komárne 3x3 basketbalu. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo rozšíriť miesta podujatí práve o Komárno. Krásne námestie v centre mesta bolo ideálnym prostredím pre kvalitný 3x3 turnaj.

Počasie nám zo začiatku príliš neprialo a začiatok premiérového podujatia v Komárne bol v telocvični ZŠ Pohraničná. Keď sa počasie umúdrilo, celý 3x3 team SBA zamakal na plné obrátky, expresne rýchlo presunul všetky potrebné veci  na námestie a bez časového sklzu sa mohlo začať.

V dvoch kategóriách sa predstavilo 24 tímov. V mužskej kategórii ELITE sa predstavilo 16 družstiev rozdelených do štyroch skupín. Hralo sa o dve postupové miesta, ktoré zaručovali miestenku vo štvrťfinále. Cez toto vyraďovacie kolo sa dostali všetci favoriti tohto ročnej tour a to Prievidza Meferes, Energy team, Letný Vánok a NepřepepřeteNámVepře. Semifinálové súboje boli v oboch prípadoch dramatické, tvrdé, férové. Do finále sa už tradične prebojovali Prievidza Meferes a legendárny Letný Vánok.  Náš momentálne najlepší tím Prievidza Meferes nenechal nič na náhodu a vo finále jasne dominoval. Získal tak druhé prvensto v tomto ročníku SBA 3x3 TOUR 2020.

 V kategórii U18 chlapcov sa predstavilo 8 tímov, rozdelených do dvoch skupín. Bojovalo sa o dve postupové miesta. V dramatickom finále sme opaäť videli mladý tím LUFTY a Šarabariexto. Repríza finále z predchádzajúceho kola tímu LUFTY opäť nevyšla aj napriek veľkej snahe získali prvenstvo ich súperi.

Veľká vďaka patrí mestu Komárno a lokálnym organizátorom ktorí nám pomohli pripraviť skvelý trojkový turnaj. Už teraz sa tešíme na ďalší rok.

V rýchlom slede pokračujeme už túto sobotu v Handlovej, kde sa uskutoční dnes už legendárne podujatie People Streebtall Cup. Námestie baníkov ožije v sobotu, 25.júla kvalitným trojkovým basketbalom. Hrať sa bude tradične v štyroch kategóriách na troch kurtoch.

Prihlasovanie stále trvá, voľné miesta sú ešte v kategóriách Ženy, U18 dievčatá a samozrejme v mužskej ELITE kategórii. Lokálny organizátor chystá pre návštevníkov rôzne gurmánske prekvapenia a našlapanú after party. Takže okrem kvalitného trojkového basketbalu bude aj skvelá zábava.

Výsledky ELITE: https://play.fiba3x3.com/categories/804b2630-795c-4bcb-beee-fe839a8c775f/overview

Výsledky U18: https://play.fiba3x3.com/categories/28224817-54fb-44c4-b77a-bf81cb139d8f/overview

Foto: https://bit.ly/32DCxwK

Video: už čoskoro