Dievčatá do 20 rokov na úvod turnaja s prehrou

Ženská reprezentácia do 20 rokov vo svojom prvom zápase na Majstrovstvách Európy B-divízie v Skopje tesne prehrala s rovesníčkami z Islandu.

Slovensko U20 - Island U20 46:50 (28:24)

Zostava Slovenska U20: Kristlová 8, Vandlíková a Vargová 5, Holíková 4 Kraislová 3 (Neuschlová 8, Jarošová 7, Žilinská 5, Dovčíková 1, Dohňanská, Filická, Barillová)

Hlasy po zápase:

Miloslav Michálik, tréner: "Vyhoreli sme v útočnej fáze. Mali sme veľmi nízke percento úspešnosti streľby z pola a trestných hodov,  čo ovplyvnilo výsledok, lebo v útoku sem sa vyslovene trápili. Vedeli sme, že v tomto budeme mať problém, ale dnes nebol ani ten výkon v obrane podľa našich predstáv. Na druhej strane turnaj len začína, stále môžeme dosiahnuť cieľ, ktorý sme si stanovili, dostať sa do psychickej pohody, podať sebavedomejší výkon v útoku a veriť v to, že naša hra v útočnej fáze sa zlepší."

Kamila Jarošová: "Dnešným zápasom sme nezačali podľa našich predstáv. Všetky sme vedeli do čoho ideme a bohužiaľ nám to dnes nevyšlo. Veľká škoda, že nám dnes veľa striel nepadlo, no týmto zápasom sme ešte neskončili. Verím, že sa z toho pozbierame a zabojujeme v ďalších zápasoch."

Lucia Žilinská. "Zápas proti Islandu nebol pre nás vôbec ľahký. Snažili sme sa od začiatku zápasu makať a vytvoriť si čo najväčší bodový náskok. Až na pár chýb v obrane či útoku hodnotím náš prvý polčas dobre. V druhom polčase sme hrali so súperom vyrovnanú partiu a v niektorých prípadoch nám ich agresivita robila problémy. Kľúčom k úspechu a výhre v tomto zápase bola úspešnosť strelby. Nedarilo sa nám premeniť čisté strely či už z von alebo z pod koša. Naopak súperky premenili takmer každú strelu a padlo im veľa striel za tri body. Záver zápasu sme sa snažili zvrátiť a získať cenné víťazstvo ale bohužial sa nám to nepodarilo. Netreba však vešať hlavy pretože máme pred sebou ešte dva tažké zápasy, v ktorých sa chceme pobiť o víťazstvo."

Foto: fiba.basketball