Európsky týždeň 3x3 basketbalu v Bratislave

Slovenská basketbalová asociácia prináša na Slovensko hneď dve významné medzinárodné FIBA 3×3 podujatia. Týždeň špičkové európskeho 3×3 basketbalu odštartuje 6. júna na námestí v bratislavskej Eurovea svetovou sériou reprezentácií mužov a žien do 23 rokov pod názvom FIBA 3×3 U23 Nations League. Počas troch dní, od 6.6. – 8.6., uvidia diváci 3 turnaje v ktorých zabojujú o víťazstvo, body do rankingu a možnosť zúčastniť sa celosvetového finále mužské a ženské  reprezentácie Litvy, Rumunska, Rakúska, Španielska a samozrejme našich domácich výberov do 23 rokov. Začiatok každého hracieho dňa je naplánovaný na 14:30.

Po dni voľna prídu na rad seniorské mužské a ženské reprezentácie, ktoré zabojujú o miestenky na blížiaci sa európsky šampionát. Diváci na Slovensku budú mať možnosť vidieť v akcii reprezentácie Poľska, Rakúska, Česka, Maďarska, Grécka, Turecka, Portugalska, Gruzínska, Francúzska, Bosny a Hercegoviny a Severného Macedónska. Víkendový program oboch hracích dní štartuje v sobotu od 11:00 a v nedeľu od 12:30 taktiež na námestí v bratislavskej Eurovea. Diváci sa budú môcť tešiť na zaujímavý basketbalový program. V akcii uvidia účastníkov olympiády, Majstrovstiev sveta, Majstrovstiev Európy. 

Marek Adamčík (manažér 3x3 SBA): Som nesmierne hrdý, že Slovenská basketbalová asociácia hostí dve tak významné podujatia v rámci FIBA 3x3 akými svetová séria a kvalifikácia na Majstrovstvá Európy bezpochyby sú. Organizačný výbor pracuje na plné obrátky, aby sme hráčom a divákom pripravili čo najlepšie podmienky. Pevne verím, že naše reprezentácie do 23 rokov, alebo tie seniorské, urobia divákom, či už pri televíznych obrazovkách, alebo priamo v bratislavskej Eurovea radosť. Slovensko a Bratislava sa tak stanú na týždeň centrom európskeho 3x3 basketbalu, privítame u nás top basketbalové krajiny, ktoré kladú obrovský dôraz aj na 3x3. Treba si uvedomiť, že nie je samozrejmosťou hostiť na Slovensku podujatia v kolektívnych a ešte aj olympijských športoch, preto by som rád pozval všetkých, aby si na vlastné oči prišli pozrieť v akcii tých najlepších európskych 3x3 basketbalistov a basketbalistky...a samozrejme potiahli naše reprezentácie k dobrým výkonom.“

V rámci voľného dňa sme spojili sily s občianskym združením Malíček, ktoré pomáha rodinám s predčasne narodenými deťmi a pripravili sme športový deň pod názvom „DRIBLUJ ZA NÁDYCH“.  „Pomôžme im spoločne dobre začať a „nadýchnuť“ sa na ich cestu života,“ pozýva všetkých predsedníčka OZ malíček, Ľubica Kaiserová. Rodiny s deťmi čaká naozaj zaujímavý program.

 Viac informácií o projekte nájdete tu:

Dribluj za nádych | NOVINKY | Malíček podporuje predčasne narodené deti a ich rodiny (malicek.sk)

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE K PODUJATIAM FIBA 3X3:

Informácie, rozpisy:

FIBA 3x3 Nations league: Overview | FIBA 3x3 U23 Nations League 2023 - Europe-2 - Stop 1

Kvalifikácia: Overview | FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2023

Základné informácie:

Miesto podujatia: Eurovea, Bratislava

Dátum: 6.6. – 8.6. FIBA 3×3 U23 Nations League, 10.6. – 11.6. kvalifikácia na FIBA 3×3 Euro Cup

Live stream:

Youtube: @FIBA3X3

Instagram:@slovakbasket, @3x3slovakbasket@fiba3x3

Informácie:

Facebook: @SlovakBasket, @FIBA3X3, @3x3slovakbasket