FIBA 3X3 U23 Nations League na Slovensku

V dňoch 6. - 8. júla sa v krásnom športovom centre X - bionic sphere uskutočnila prvá zo zástavok európskej divízie Nations League, teda svetovej série reprezentácii mužov a žien do 23 rokov. V rámci troch dní odohrali reprezentačné výbery Ruska, Nemecka, Rakúska, Maďarska, Poľska a Slovenska tri turnaje. Syśtém bol jednoduchý a neúprosný zároveň, kedy z dvoch základných skupín v oboch kategóriách postupovali do boja o celkové prvenstvo len víťazi.  Každý hrací deň sme  tak spoznali víťaza u mužov aj u žien.

Výsledkový servis jednotlivých dní:

Deň 1.:

Výsledkový servis 1.

Deň 2.:

Výsledkový servis 2.

Deň 3.:

Výsledkový servis 3.

Záverečné poradie:

Deň 1.:

záverečné poradie muži 1.

zaverečné poradie ženy 1.

Deň 2.:

záverečné poradie muži 2.

záverečné poradie ženy 2.

Deň 3.:

záverčné poradie ženy 3.

záverečné poradie muži 3.

Počas troch dní sa najskôr vo vonkajších priestoroch a neskôr vzhľadom na vysoké teploty vo vnútorných priestoroch kongresovej sály Victory odohralo v oboch kategóriach 42 zápasov. Naši reprezentanti sa mohli konfrontovať s absolútnou európskou špičkou a diváci mali možnosť vidieť kvalitné zápasy 3x3 basketbalu.

Organizácia takéhoto typu podujatia bola veľmi náročná, a aj napriek menším technickým problémom, ktoré spôsobili najmä vysoké teploty, bolo podujatie pripravené na 100% od ubytovania až po samotné zápasy. Veľká vďaka patrí rezortu Xbionic sphere, vďaka ktorému sa na Slovensku prvý krát zorganizovalo tak významné podujatie v 3x3 basketbale akým Nation League nepochybne je.

Veľká vďaka patrí aj našim ďalším partnerom Unilabs Alpha medical, Budiš, šport.sk, a CK Daka. Pevne veríme, že podobné významné podujatie v 3x3 basketbale sa na naše územie čoskoro vráti.