Finále SBA 3x3 Tour 2017

V sobotu 15. júla sa skončil druhý ročník SBA 3x3 Tour. Vyvrcholením bolo finálové podujatie, ktoré sa konalo v bratislavskom obchodnom centre Eurovea. Mužská a ženská kategória bola na pozvánky. V mužskej kategórii zabojovalo o účasť na prestížnom challenger turnaji v Moskve 8 teamov, v ženskej kategórii sa predstavilo 6 teamov, v otvorenej kategórii do 18 rokov zasiahlo do turnaja 5 teamov.

Krásne prostredie námestia pred obchodným centrom Eurovea prinieslo zaujímavé zápasy, skvelú atmosféru a jedno preskočené auto. V mužskej kategórii aj napriek obrovskej snahe ostatných teamov sa vo finále stretli už tradiční súperi Energy Team a Letný Vánok. V azda najvyrovnanejšom zápase tejto sezóny to už už vyzeralo na prvenstvo Letného Vánku, záver veľmi kvalitného a dramatického stretnutia, ktoré sledovalo plné námestie patrilo Energy Teamu, ktorý zvíťazil 21:19. Finančnú odmenu, titul Majster Slovenska a účasť na prestížnom turnaji v Moskve tak získal Energy Team 69.

Ženská kategória mala kvalitné obsadenie obohatené o team U18, pripravujúci sa na blížiacu sa kvalifikáciu. V Eurovea sa stretlo 6 vyrovnaných teamov, ktoré zvádzali tvrdé, ale korektné súboje v každom jednom zápase. Aj napriek obrovskej snahe sa vo finále predstavili dve naše najlepšie družstvá a to Vydýchané z lavičky a Cross Country. Zápas mal všetko, grády, tvrdosť, férovosť a aj patričnú kvalitu. Nakoniec sa z víťazstva a titulu Majster Slovenska v kategórii žien tešilo družstvo Vydýchané z lavičky, ktoré porazili Cross 16:10.

V kategórii U18 dominovali chalani z družstva BudišJeloBoys, ktorý porazili vo finále team LA Liga 12:11.

Ďalšia edícia SBA 3x3 Tour je minulosťou. Sme vďační, že sme mohli navštíviť mestá Handlová, Košice, Banská Bystrica, krásny športový areál x-bionic® sphere. Ďakujeme všetkým lokálnym partnerom, Milošovi Krethovi, Peťovi Sliackemu, Dominikovi Berešovi, Miňovi Sekerešovi, Ondrejovi Haviarovi, taktiež všetkým hráčom a rozhodcom.

Držime palce nášmu zástupcovi na Moscow open a veríme, že aj Slovensko bude mať zastúpenie vo World Tour 2017.

 

Marek Adamčík (3x3 SBA): " Človek sa vždy snaží posunúť sa ďalej, naša situácia nie je ľahká, ale našou snahou bolo vytvoriť hráčom podmienky, ktoré by zvyšovali ich chuť zúčastniť sa našej tour. Veľká vďaka patrí mojim kolegom spolupracovníkom Michalovi Rosivalovi, Katke Valentovej, Michalovi Novákovi, taktiež našim chalanom "workerom" a ich šéfovi Michalovi Maličkému, za ich prístup a pracovné nasadenie. Ďakujem za podporu Slovenskej basketbalovej asociácii a našim partnerom. Vieme kde nás tlačí topánka a vieme kam chceme tour posunúť, preto verím, že 3x3 program naberie od septembra 2017 úplne nový smer a naša snaha o olympiádu v Tokyu, alebo Majstrovstvá sveta, prípadne mládežnícku olympiádu naberie reálne kontúry."

 

Fotogaleŕia a video už čoskoro