František Rón absolvoval v Trnave ďalší workshop

Ústredný tréner Slovenskej basketbalovej asociácie František Rón absolvoval v klube MBK AŠK Slávia Trnava ďalší zo série workshopov pre mládežnícke kategórie.

„Počas uplynulej sezóny využilo naše družstvo mladších minibasketbalistov možnosť ukážok tréningov, ktoré poskytuje Slovenská basketbalová asociácia. V rámci pomoci začínajúcim trénerom nás navštívil ústredný tréner SBA František Rón. Pod jeho vedením prebiehalo niekoľko tréningových jednotiek zameraných predovšetkým na herné činnosti jednotlivca. Chlapci tak mali možnosť vyskúšať si rozličné nové cvičenia určené na zdokonaľovanie driblingu, prihrávok a streľby. Pre trénerov sa jednalo hlavne o obohatenie zásobníka cvičení a konfrontáciu s názormi omnoho skúsenejšieho kolegu. Mnohé z predložených podnetov mali vplyv na koncepciu ďalších tréningov. Popri Petrovi Orglerovi, ktorý je metodikom klubu, tak pribudla ďalšia výrazná trénerská osobnosť, z ktorej poznatkov môžu naši tréneri čerpať. Veríme, že započatá spolupráca bude pokračovať aj v nasledujúcich sezónach a pomôže nám v ďalšom napredovaní,“ uviedol tréner Peter Rantúch.

Pre kluby po celom Slovensku stále platí možnosť uskutočnenia workshopov. Obsah, formu a vekovú kategóriu si pri tom sami určujete.

V prípade záujmu píšte na adresu: f.ron@slovakbasket.sk.

Autor: Michal Duchovič, Foto a zdroj: trnavabasket.sk