Historická premiéra v CEYBL pre mladých Handlovčanov

V dňoch 23. – 25. novembra sa v Českej republike konalo ďalšie kolo STREDOEURÓPSKEJ LIGY (CEYBL) U14, v ktorom mal zastúpenie aj slovenský mládežnícky basketbal s tímom ŠBK Handlová. Pre Handlovú to bolo historické vystúpenie v rámci Európskej ligy v basketbale. Stredoeurópsku ligu hrá päť krajín a z každej krajiny v nej pôsobia dva najlepšie tímy v danej kategórii. Zo Slovenska sú to tímy Inter Bratislava a ŠBK Handlová.

Zverenci trénera Beráneka nastúpili v Opave proti vysokokvalitným tímom Rakúska, Poľska, Nemecka a Českej republiky. Na svoje konto si mladí šikovní Handlovčania pripísali 2 víťazstvá a 3 prehry. Na ďalšie kolo CEYBL cestujú chlapci do Nemecka.

Tréner tímu, Mgr. Ján Beránek:„
Bol to výnimočný turnaj, počnúc organizáciou až po samotné zápasy. Chlapci predviedli fantastický bojovný a kolektívny výkon proti vynikajúcim tímom v strednej Európe. Každý jeden zápas bol nesmierne vyrovnaný a rozhodovali naozaj len maličkosti. Pre nás je úspechom už len samotná účasť v tejto lige a každé jedno víťazstvo je veľkým bonusom. Som nesmierne rád, že deti z malého mestečka, akým je Handlová, bojujú a naberajú skúsenosti proti skvelým európskym tímom a výberom z jednotlivých krajín. Nesmierne sa už tešíme na ďalšie kolo v Nemecku.“

Výsledky ŠBK Handlová:

ŠBK Handlová - Mitteldeutsche BA 77:43

WKK Wroclaw - ŠBK Handlová 52:56

ŠBK Handlová - Danube Future Stars 43:51

SKM Zastal Zielona Góra - ŠBK Handlová 56:38

BK Opava - ŠBK Handlová 68:58

Zdroj a foto: sbkhandlova.sk