„HOČKA“ žila 3x3 basketbalom

Slovenská basketbalová asociácia usporiadala v spolupráci s firmou Red Bull turnaj v 3x3 basketbale, kde sa zišlo to najlepšie zo Slovenska a Čiech. Miestom podujatia bolo legendárne petržalské streetballové ihrisko „HOČKA“. Práve toto miesto bolo tým , kde sa začali odohrávať prvé streetballové zápasy, miesto, kde vyrástli mnohé generácie baskeťákov.

Turnaj bol určený len pre pozvané tímy. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo pritiahnuť kvalitu a ľudia tak mohli vidieť v akcii špičkových trojkových basketbalistov. Konkurenica bola naozaj veľká, zápasy dramatické, napínavé, s množstvom skvelých basketbalových momentov. Nechýbali emócie, zdravá rivalita a boj o každý kúsok ihriska. Diváci mali možnosť vidieť v akcii našich najlepších Prievidza Meferes, český olympijsky team, ktorý bude bojovať v priamej kvalifikácii o postup na olympiádu v Tokyu, taktiež množstvo kvalitných, dnes už legendárnych mien. „Hočka“ privítala všetky top slovenské družstvá a momentálne top 3 najlepšie české.

Družstvá boli rozdelené do troch skupín, odkiaľ si postup vybojovali prvé dva. Na základe pavúka mali niektoré z družstiev zabezpečený priamy postup do semifinále, niektoré si museli prejsť štvrťfinálovými vyraďovačkami. Žiaden boj o tretie miesto, v tomto turnaji existovalo len finále a celkový víťaz. Tak  k tomu účastníci pristupovali. Po náročných semifinálových zápasoch sa vo finále predstavila slovenská jednotka Prievidza Meferes a prekvapujúco česká dvojka CBA Ostrava. Už semifinálové súboje boli fyzicky náročné, basketbalovo na vysokej úrovni. Diváci mohli vidieť dramatické súboje plné krásnych basketbalových momentov.

Finálový súboj spĺňal kvality top trojkového, moderného basketbalu. Obaja finalisti predviedli množstvo pekných akcií, zápasu nechýbal dramatický náboj až do samého konca. Veľmi nás teší, že víťazstvo v turnaji ukoristila naša jednotka Prievidza Meferes.

Veľká vďaka patrí všetkým tímom, ktoré sa do turnaja zapojili, taktiež gymnáziu C.S. Lewisa a v neposlednom rade všetkým tým, ktorí stoja za rekonštrukciou basketbalového ihriska, ktorého zainteresovaní poznajú pod názvom „HOČKA“.

Matúš Mečiar (Prievidza Meferes):

„Sme nesmierne radi, že Slovenská basketbalová asociácia priniesla v spolupráci s firmou Red bull na Slovensko, vo všetkých smeroch, tak kvalitný turnaj. Hlavne v týchto, pre šport neľahkých časoch, kedy sa nedá cestovať do zahraničia. Keďže sa hralo o Red bull svetové finále, v zápasoch mohli diváci vidieť plné nasadenie a skutočný 3x3 boj. Veríme, že sa tento turnaj stane na Slovensku tradíciou. Náš stručný odkaz všetkým zainteresovaným  znie: skvelá práca !!! Sme veľmi šťastní, že sme dokázali potvrdiť výbornú formu z úvodu sezóny a zvíťaziť. Odohrali sme opäť množstvo fyzicky náročných zápasov a tentokrát najmä s Ostravou to bolo kto z koho. Avšak, klobúk dole pred všetkými zúčastnenými mužstvami, ktoré sa postarali o famóznu 3x3 šou, keďže častokrát rozhodoval o víťazovi 1 bod, čo bola dráma do posledných sekúnd.“

 

Poradie:

  1. Miesto: Prievidza Meferes (SVK)
  2. Miesto: CBA Ostrava (CZE)
  3. Miesto: Energy Team (SVK)

Kompletné poradie:

https://play.fiba3x3.com/categories/365c431b-5b13-4a52-91b2-5c97bd80dbb5/overview