Inter dokázal zdolať Handlovú. Rakočevič: Spravili sme veľký krok ku play-off. Kučeru teší lepšia obrana

Inter Bratislava zvíťazil v poslednom dueli na domácej pôde proti MBK Handlová Bratislava. Ako zápas videli tréneri Danilo Rakočevič a Karol Kučera?

"Myslím, že to je veľmi dôležité víťazstvo pre nás. Neviem, ako to videl niekto z druhej strany. Dôležité zápasy nám trochu zviazali ruky. My sme dobre začali tú prvú štvrtinu, potom sa Handlová trochu chytila a samozrejme spravili vyrovnaný zápas,” povedal Rakočevič.

Ako ďalej doplnil, odohrali dobrú obranu v dôležitých momentoch. "V útoku sa nám podarilo naozaj niekoľko pekných vecí. Musím chlapcov pochváliť aj za nejaké situácie spod koša. Jedine menej pozitívne je, že smee nestrieľali veľa. Mladým chlapcom verím, ale neviem, či si aj oni veria sebe,” ozrejmil tréner žlto-čiernych.

Rakočevič dúfa, že s Komárnom sa budú cítiť lepšie a vošnejšie, aby odohrali dobrý zápas. "Nech bude tá obrana pohyblivá, nech odstavujeme a nech bežíme dopredu maximálne ako sa dá. Treba byť spokojný, je to naše prvé ľahšie víťazstvo, každé sa rozhodovali v posledných minútach,” dodal tréner. 

Inter sa v tabuľke posunul na tretie miesto za Levice a Rytierov. "My sme neriešili ani, keď sme boli prví. Máme nejaké ciele, no je to určite dobrý pocit, keď ste v hornej časti tabuľky. Poviem chlapcom, že sme sa vrátili na tretie miesto, čo im dodá viac sebavedomia. Máme tam o zápas naviac, no momentálne sme tretí. My sme spravili jeden veľký krok k play-off, teraz sme už od Handlovej päť víťazstiev,” uzavrel Rakočevič.

Kučera: Mali sme lepšiu obranu ako v ostatných dueloch

Trénera hostí Karola Kučeru teší, že po troch zápasoch mali lepšiu obranu, čo bolo pre neho pozitívum. "No bolo to asi jediné. Bohužiaľ, ako sme si hovorili, že sme schopní dať 80 90 bodov v každom zápase, dnes sme ich nedali. Zlyhali sme v streľbe, či už z perimetra, alebo v trestných hodoch, nepremenili sme deväť z nich hlavne v rozhodujúcich chvíľach, keď sme sa mohli doťahovať na súpera,” zhodnotil tréner. 

Handlová neustrážila úvod zápasu, keď v prvej štvrtine prehrávali 5:14. V druhej časti zápasu sa dokázali súperovi vyrovnať, ba aj vyhrávať. Čo povedal tréner v dvojminútovej prestávke svojim zverencom? "Len som ich povzbudil a pvoedal im, že tá streľba musí prísť. Trochu sme prestriedali, prerotovali sme hráčom a tí, ktorí prišli z druhej vlny,  trafili. Zrazu bola remíza a išli sme dokonca do vedenia. Bohužiaľ, neudržali sme to a polčas sme prehralli o desať bodov po chybe v záverečnom doskoku. V druhom polčase sme sa nechytili hlavne strelecky, nemali sme taký dobrý úsek ako na začiatku druhej štvrtiny,” uzavrel Kučera.