Jediná možnosť vidieť Slovenky doma pred Eurobasketom!

Vo štvrtok 25. mája a v sobotu 27. mája budú mať v Piešťanoch fanúšikovia ženskej reprezentácie Slovenska jedinú možnosť, ako vidieť náš národný tím v akcii pred majstrovstvami Európy. Najlepšou správou je, že na stretnutia proti Izraelu môžu ísť úplne zadarmo.

Príprava slovenského tímu na blížiaci sa európsky šampionát (15. – 25. júna) sa preklopila do druhého týždňa a vrcholom tohto mikrocyklu bude dvojzápas proti jednému zo spoluorganizátorov záverečného turnaja ME. Izrael sa medzi najlepšími tímami Európy predstaví po 12 rokoch, zatiaľ sa nikdy neumiestnil lepšie ako na 8. mieste.

Ak by nemal istú miestenku na šampionáte, tak cez kvalifikačné sito by neprešiel. V J-skupine uhral po 2 víťazstvá a 2 prehry, čím by Izraelu tesne unikol postup na ME. Aj v rebríčku FIBA sa Slovensko nachádza vyššie pri porovnaní so svojim najbližším súperom v príprave.  

Najväčšou hviezdou izraelského tímu je naturalizovaná Američanka Jennie Simssová, v súčasnosti hráčka zámorského tímu WNBA Phoenix Mercury. Podľa informácií na sociálnych sieťach by sa však v Piešťanoch nemala predstaviť.

Slovenská zostava sa oproti začiatku prípravy nezmenila, realizačný tím má pred zápasmi s Izraelom k dispozícii 15 hráčok. A vy môžete byť pri tom, vo štvrtok 25. mája nastúpi tím trénera Juraja Suju o 18.00 h v Diplomat aréne v Piesťanoch.sobotu 27. mája sa na rovnakom mieste predstavia v zápasovom nasadení o 16.00 h. Výbornou správou je, že vstup na obe stretnutia je voľný.

Stále platí, že sa môžete pridať k reprezentácii Slovenska a vidieť ich naživo na majstrovstvách Európy v Slovinsku. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.  


Ďalšie články