Kapitánka V. Fehérová pred štartom ME: K zápasom musíme pristúpiť zodpovedne

Už dnes večer odštartujú basketbalové reprezentantky do 18 rokov svoje vystúpenie na turnaji B – divízie majstrovstiev Európy v írskom Dubline zápasom proti Moldavsku. Mladé Slovenky chcú ísť od zápasu k zápasu a do Írska pricestovali s cieľom odohrať kvalitný turnaj.

Ako kapitánka povedie slovenské družstvo na turnaji nitrianska basketbalistka Viktória Fehérová, ktorá podávala počas celej prípravy stabilné výkony a patrila k najlepším hráčkam. „Príprava na šampionát bola podľa môjho názoru kvalitná. Mali sme dostatok času pripraviť sa kondične aj herne. Hoci sa nám nepodarilo ani raz zvíťaziť, prehry pripisujem k tomu ,že v každom zápase sme mali hluché miesta kde si súperi spravili bodový náskok ale od zápasu k zápasu sa hluché miesta zmenšovali a podávali sme lepšie výkony,“ vrátila sa ešte k príprave V. Fehérová.

Slovenská výprava pricestovala do Dublinu už včera a hráčky sa už pomaličky stihli aklimatizovať na dublinské podmienky. Všetko sa už sústreďuje na dnešný prvý zápas s Moldavskom, ktorý Slovenky odohrajú o 21:30 (SEČ) a zahája tak svoje vystúpenie na európskom šampionáte. „Do Dublinu sme pricestovali s cieľom podávať kvalitné a stabilné výkony. Musíme k zápasom pristupovať zodpovedne, hrať kolektívne a jednoznačne dodržiavať pokyny trénerov. Len tak môžeme uspieť,“ uviedla kapitánka slovenského výberu a prezradila aj, aká nálada je v tíme: „V družstve nebola nikdy zlá nálada. Sme tu veľmi dobrý kolektív a pevne verím, že to prenesieme aj na palubovku.“

Gajdošovú nahradila Sailerová

Realizačný tím musel ešte deň pred odletom spraviť zmenu vo finálnej nominácii. Vanessu Gajdošovú opätovne začali trápiť bolesti prstu, ktorý si zranila počas prípravného zápasu v Nemecku a tréneri miesto nej povolali hráčku BKM Junior UKF Nitra Teréziu Sailerovú.

Program SR 18 v základnej skupine D (SEČ):

4.8. (piatok) Slovensko – Moldavsko 21:30

5.8. (sobota) Slovensko – Írsko 19:15

6.8. (nedeľa) Slovensko – Ukrajina 21:30

8.8. (utorok) Slovensko – Macedónsko 19:15

9.8. (streda) Slovensko – Veľká Británia 14:45