Kemp U14 chlapcov bol zameraný aj na nastavenie pravidiel v obrane

V dňoch 12. - 14. marca sa uskutočnil v Liptovskej Osade kemp reprezentačného výboru chlapcov do 14 rokov pod vedením trénera Richarda Kamenského.

Na kempe sa zúčastnili aj hráči z celého Slovenska. Z pôvodnej nominácie, o ktorej sme informovali v predošlom článku, sa na kemp nemohol dostavit Samuel Fulajtár (Levy Senec). Prísť nemohol zo zdravotných dôvodov. “Preto ako náhradník bol zavolaný Martin Pivovar zo Spišskej Novej Vsi,” informoval tréner Kamenský. Z dôvodu rekonvalescencie sa nemohli zúčastniť aj Richard Rác z MBA Prievidza a Martin Lukjanec z BK Inter Bratislava. 

Čo sa týka samotného kempu, realizačný tím sa zameriaval na niekoľko detailov. “Zameriavali sme sa okrem herných činností jednotlivca aj na nastavenie pravidiel v obrane - obrana hráča s loptou, obrana rýchleho protiútoku,” doplnil tréner s tým, že dôraz kládli aj na komunikáciu a intenzitu vkonávania jednotlivých činností. 

Každá tréningová jednotka začala zahriatím, rozvičením a aktivizáciou s kondičnou trénerkou. Celkovo boli tieto jednotk štyri, pričom jedna trvala dve hodiny. “Po tréningu, resp. vo večerných hodinách sme mali kompenzačné cvičenia a strečink,” uzavrel Kamenský. 


Fotogaléria