Levice budú hostiť EYBL turnaj do 20 rokov. Zabojujú o Final Four

ŠBK Junior Levice bude hostiť European Youth Basketball League (EYBL) v kategórii do 20 rokov. Od 3. - 5. februára by na juh Slovenska mali prísť tímy z Čiech, Anglicka, Holandska, Gruzínska, Talianska, Poľska a Rumunska. 

"EYBL turnaj u nás v Leviciach je skôr už takou tradíciou. My sa už nemáme ani ako prirpavovať, pretože sme v zlej zdravotnej situácii. Hráme veľa zápasov, sú nahustené. Pre nás vždy eybl bolo špeciálne, hlavne preto, že v prvo mturnaji sme dosiahli prekvpaivé dobré výsledky a stále sme v hre o postup do final four,” uviedol tréner mládežníkov Peter Kováčik.

Ako ďalej dodal, bude sa rozhodovať hlavne medzi 5 tímami, ktoré majú zhodný počet bodov po prvom kole, ktoré sa odohrali v Rumunsku. "Je to pre nás veľka skúsenosť, odohráme zápasy s holandským, anglickým, poľským a českým tímom, čo sú rôzne basketbalové štýly hry. Malo by to prispieť pre mojich chalanov k výkonostnému skoku. Problém je v tom, že nepoznáme tímy z Česka a Poľska, lebo sú nové,” dodal tréner. 

Podľa Kováčika sa nedajú robiť veľké prognózy, no chcú byť úspešní, keďže hrajú doma. V prvom kole bol najúspešnejším hráčom Samuel Solčanský so ziskom 19,5 boda na zápas. Tentokrát na zápasy nenastúpi. “Je dlhodobo zranený, musíme sa s tým vysporiadať. Na druhej strane, príležitosť dostávajú iní hráči a myslím, že to je šanca, aby sa ukázali. Solčanský patrí medzi dobrých pivotov a bude nám chýbať,” uzavrel tréner s tým, že sa teší a očakáva, že turnaj prinesie dobrý basketbal. 

Program zápasov na EYBL v Leviciach:

Štvrtok 2. februára

College Basket - Steaua Bukurešť 13:00
ŠBK Junior Levice - Orange Lions Academy 15:00
BTB Tbilisi - London Lions 19:00
Basket Brno - College Basket 21:00

Piatok 3. februára:

London Elite - Orange Lions Academy 9:00
BTB Tbilisi - Lublinianka KUL Basketball 11:00
College Basket - London Lions 13:00
ŠBK Junior Levice - London Elite 15:00
Steaua Bukurešť - Basket Brno 19:00
London Lions - Lublinianka KUL Basketball 21:00

Sobota 4. februára

BTB Tbilisi - London Elite 8:00
Orange Lions Academy - College Basket 11:00
ŠBK Junior Levice - Basket Brno 12:45
London Elite - Lublinianka KUL Basketball 14:30
Steaua Bukurešť - London Lions 20:00

Nedeľa 5. februára 

Orange Lions Academy - Basket Brno 9:00
Steaua Bukurešť - BTB Tbilisi 11:00
ŠBK Junior Levice - Lublinianka KUL Basketball 13:00