Levice neudržali náskok z prvého polčasu, s Karhu vysoko prehrali

Basketbalisti Patriotov Levice čakajú v J-skupine Európskeho pohára FIBA aj naďalej na prvé víťazstvo. Vo svojom štvrtom vystúpení prehrali doma s fínskym Karhu Kauhajoki hladko 55:86. V tabuľke tak zostali na poslednej priečke. Najbližšie sa predstavia v utorok 31. januára o 19.30 h na palubovke izraelského Hapoel B-Cure Laser Haifa.

Európsky pohár FIBA – J-skupina:

Patrioti Levice – Karhu Kauhajoki 55:86 (31:28)
zostava a body Levice: Padgett 15, McCallum 10, van Oostrum 8, Bachan a Lapornik po 6 (Kovac 10, Abrhám, Chaban, Kotásek a Krajčovič 0) - najviac bodov – Karhu: Crockett 23, Kuany 15, Kantonen a Kaukiainen po 10
TH: 14/10 – 11/7, Fauly: 15 - 21, Trojky: 3 - 11, Rozhodovali: Karabilecen (Tur.), Jurjevič (Chor.), Praksch (Maď.), Štvrtiny: 15:13, 16:15, 8:32, 16:26, 1450 divákov.

Hneď od úvodu bolo jasné, že sa nezopakuje scenár z úvodného merania síl v J-skupine. Levice si postrážili úvod a najmä svoju koncentráciu na oboch stranách palubovky. Veľmi produktívne hrala americká dvojica Padgett a McCallum, vo veľkej miere sa podpísala pod 8-bodový úsek Patriotov a vedenie v prvej štvrtine. Stačilo však pár momentov a Karhu ukázalo, prečo patrí v tabuľke tejto skupiny na prvú priečku, keď v podstate okamžite zmazalo manko.

Domáci to ustáli, prvú štvrtinu vyhrali 15:13. Druhá 10-minútovka mnoho basketbalovej krásy nepriniesla, tímy sa predbiehali v zahadzovaní šancí a tak nik si ani nevedel vytvoriť náskok väčší ako jeden útok. Patrioti mali opäť lepší záver, van Oostrum v podstate s klaksónom upravil na 31:28.

Karhu po prestávke nastúpilo s úplne odlišným nasadením, tvrdosťou a úspešnosťou streľby. Levice na to nevedeli vôbec reagovať, po 4 minútach prehrávali dvojciferným rozdielom a celkovo sa skončil tento úsek 2:20 v ich neprospech.

Chvíľkovo prišlo zlepšenie, ale intenzita fínskeho tímu bola priveľkým sústom pre Patriotov. Z početného množstva chýb prichádzali nekompromisné tresty a tak sa išlo do poslednej časti za stavu 39:60 z pohľadu domácich. Karhu si už posledné minúty strážilo, Patrioti sa nezmohli na výraznejší odpor.