Minibasketshow má za sebou zastávky v Seredi a v Žiari nad Hronom

Ďalšie dve regionálne kolá projektu Slovenskej basketbalovej asociácie Minibasketshow v sezóne 2018/2019 sa uskutočnili v regiónoch, konkrétne v Seredi a v Žiari nad Hronom.  

Na oboch podujatiach sa zúčastnilo viac ako 250 detí, chlapcov a dievčat ročníku narodenia 2009 a mladších.

V Seredi sa do turnaja zapojilo šesť školských tímov z Trnavy, Serede, Komárna a Nitry. Zo zaujímavých skupinových zápasov, ktorých súčasťou boli tradičné súťaže, vzišlo finálové duo Sereď a Nitra. Z celkového triumfu a postupu na finálový turnaj sa tešili žiaci a žiačky zo Základnej školy J. Fándlyho zo Serede.

V Žiari nad Hronom, v krásnej mestskej športovej hale bola z doterajších ročníkov najvyššia účasť školských družstiev. Do turnaja sa zapojilo deväť škôl zo Žiaru nad Hronom, Banskej Bystrice, Handlovej, Levíc a Prievidze. Celkovo sa do zápasov zapojilo viac ako 135 detí.

V troch skupinách sa rozohralo veľké minibasketbalové šialenstvo. O veľké finále sa postarali školské družstvá z Prievidze a Banskej Bystrice. V zaujímavom finálovom zápase si nakoniec celkové víťazstvo a postup na finále odniesla Základná škola Ďumbierska z Banskej Bystrice .

Marek Adamčík: „Veľká vďaka do Serede a do Žiaru, kde sme mali vytvorené skvelé podmienky. Intenzívne pracujeme na finálovom turnaji, ktorý chceme priniesť na zaujímavé a najmä frekventované miesto. Všetky prípravky zapojené do FIBA projektu a do Minibasketshow dostanú od SBA úplne nové lopty, pripravené máme špeciálne trénerské balíčky a pracujeme na veľmi zaujímavom seminári pre tie najmenšie kategórie. V roku 2019 sa máme na čo tešiť.“

Autor: Michal Duchovič

Foto: Facebook