Mladé Slovenky v Skopje s druhým víťazstvom

Po včerajšom víťazstve nad Kosovom, si slovenské reprezentatky do 20 rokov pripisujú druhé víťazstvo na FIBA U20W European challenger.

Úvod zápasu sa niesol v duchu agdresívnej slovenskej obrany, vďaka ktorej Luxembursko skórovalo až v 6.minúte. Luxembursko zmenilo obranu, čo na čas vyviedlo naše reprezentantky z miery, ale rýchlo na to dokázali zareagovať a držali "opraty" zápasu jasne v rukách.

FIBA U20W European challenger – skupina E

Luxembrusko - Slovensko 47:67 (9:14, 19:24, 11:18, 8:11)

Slovensko U20W: Rodáková 12, Bohušová 10, Vargová 8, Žilinská 7, Holíková 4 (Virasztóová 10, Dovčíková 5, Lelkes 4, Oborilová 3, Plavnická a Lysová po 2, Dohňanská), tréner: Michálik

Povedali po zápase:

Miloslav Michálik, tréner: "Úvod zápasu nám vyšiel tak, ako sme si predstavovali. Vypracovali sme si náskok, ale potom došlo k miernej strate koncentrácii. Súper zmenil obranu, ale veľmi rýchlo sme pochopili ako sa do nej presadiť. Od tohto momentu sme opäť pokračovali v našej hre a kolektívnom výkone. Mrzí nás zranenie Gegy, no veríme, že sa dá do poriadku a zapojí sa do ďaľších zápasov. Barbi si/sme dali pekný darček k dnešnému sviatku a týmto jej prajeme všetko najlepšie k 20. narodeninám."

Sofia Virasztóová: "Stanovené pravidlá pred zápasom sme sa snažili dodržiavať počas celého stretnutia a už od začiatku sme určovali tempo hry. Určite nás mrzia chvíľkové zlyhania v defenzíve, kedy sme súpera nedokázali viackrát odstaviť, a tak nás trestal bodmi po ich útočnom doskoku. V útoku sme sa vedeli presadiť nielen spod koša ale aj spoza trojkového oblúka, vďaka čomu sme si vytvorili náskok hneď v úvode zápasu. Ten sa nám darilo navyšovať a dotiahli sme zápas do víťazného konca."

Petra Oborilová: "Do dnešného zápasu sme nastúpili s veľkou energiou a dobrou obranou, vďaka čomu sa nám podarilo udržať súpera bez bodu prvých 5 minut. Chvíľkové zaváhanie prišlo v momente, keď super začal hrať zónu, no rýchlo sme našli spôsob ako túto obranu poraziť. Z výsledku sa veľmi tešíme a už teraz sa sústredíme na zajtrajší dôležitý zapas."

Barbora Bohušová: "Vo včerajšom ľahšom zápase proti výberu Kosova sme mali príležitosť sa trošku zohrať. Dnes nás čakal súper z Luxemburska, od ktorého sme očakávali o niečo ťažší zápas. Do zápasu sme vstúpili plne koncentrované, čo sa odzrkadlilo aj na úvodnom stave. Zápas sme nepustili a aj napriek tomu, že sme spod koša nepremenili množstvo striel, tak sme dnešný zápas vyhrali."

Foto: fiba.basketball