Dievčenská reprezentácia do 16 rokov začala prípravu

Dievčenská reprezentácia do 16 rokov odštartovala prípravu na augustové ME B-divízie, ktoré sa uskutočnia v macedónskom hlavnom meste Skopje. Prvý prípravný kemp odštartoval v Pezinku v pondelok 7. augusta a potrvá do soboty 15. augusta. Slovenská reprezentácia odohrá v rámci prípravy na ME zápasy s Českom, Ukrajinou a Rakúskom. Prvý prípravný zápas s Českom je naplánovaný na 29. júla.

Naša reprezentácia sa predstaví na ME v skupine D. Súpermi Slovenska budú v skupine reprezentácie Albánska, Veľkej Británie, Dánska, Švajčiarska a Bosny a Hercegoviny. Prvý zápas je naplánovaný na 17. augusta a Slovenky sa v ňom stretnú s tímom Bosny a Hercegoviny. Trénerská dvojica Richard Kamenský a Martin Krnáč mala k dispozícii na úvodný blok prípravy 15 hráčok, ku ktorým sa počas prípravy pripojí ešte trojica hráčok.

Zoznam hráčok, ktoré sa zapojili do úvodného bloku prípravy:

Sofia Beráneková, Kristína Bohušová, Timea Čatlošová, Zuzana Zahornacká, Sofia Virasztóová, Miriam Ištoňová (všetky Young Angels Košice), Alexandra Ciuttiová (Spartak Myjava), Martina Dovčíková (ŠBK Spišská Nová Ves), Jana Lysová (ŠBK Spišská Nová Ves), Barbara Lelkes (ŠBK Šamorín), Tereza Podhradská (BK ŠKP 08 Banská Bystrica), Lucia Žilinská (BK ŠKP 08 Banská Bystrica), Máša Riecka (BK Slovan Bratislava), Barbora Didová (BAM Poprad), Laura Határová (BK Ivanka pri Dunaji)

K tímu sa pripoja:

Ema Rodáková (BAM Poprad), Alexandra Moravčíková (BK ŠKP 08 Banská Bystrica), Zuzana Vargová (BK ŠKP 08 Banská Bystrica)

Richard Kamenský (tréner): "Na prvý zraz sme pozvali 15 dievčat, no na ďalšie zrazy ešte plánujeme zapojiť ďalšie 3 hráčky. Tie sa prestriedajú s niektorými, ktoré sú na tomto prvom reprezentačnom zraze. Prvým cieľom bolo tento týždeň vybudovať tím, v ktorom sú dievčatá ochotné pobiť sa jedna za druhú a vytvoriť pozitívny vzťah k reprezentácii, kedy sa budú tešiť na ďalšie zrazy. Ďalej sa v tréningovom procese zameriavame na herné činnosti jednotlivca a kombinácie, ako výseky z útočného a obranného systému, ktorý budeme hrať. Súčasťou sú samozrejme aj kondičné prvky a veľmi dôležitá regenerácia."

Plán zápasov Slovenska v skupine ME:

Štvrtok 17. august Bosna a Hercegovina : Slovensko 

Piatok 18. august Slovensko : Švajčiarsko

Sobota 19. august Dánsko : Slovensko 

Pondelok 21. august Slovensko : Veľká Británia

Utorok 22. august Albánsko : Slovensko