Na Spiši si zabezpečili miestenku do finále tímy Detelinara 3x3 a Supišky

V rýchlom slede pokračovala 3x3 Central Europe Tour 2018, počas predchádzajúceho víkendu sa dianie v „trojkovom“ basketbale presunulo na Spiš, kde nebola núdza o kvalitnú konkurenciu. Medzi mužmi napokon zvíťazilo srbské družstvo Detelinara 3x3, medzi ženami triumfovali Supišky.

Organizátori tentoraz pripravili nielen tradičnú outdoor verziu kurtov, ale hralo sa aj v Mestskej Športovej hale. Do troch kategórií – muži, ženy a chlapci do 18 rokov, sa prihlásilo vyše 30 tímov.

Začneme najmladšou kategóriou, ktorá čítala osem družstiev, rozdelených do dvoch skupín. Bez zaváhania dokráčali k triumfu „BudišJeloBoys“ (Róbert Rozenberg, Branislav Hromada, Martin Vaško, Samuel Hronský). Vo finálovom súboji zdolali víťaza vajnorského podujatia „Los TORROS“ 19:17.

Ženská časť čítala štyri kolektívy, ktoré hrali systémom každý s každým. Z výhry a miestenky na veľké finále sa napokon radovali „Supišky“, aj oni zastavili na ceste za prvenstvom víťaza niektorého z predchádzajúcich podujatí. V rozhodujúcom stretnutí zdolali víťaza košického turnaja „Dirdžiho dievčatá“ 17:8.

Ako už býva zvykom, najviac tímov bolo prihlásených do kategórie mužov. Podobne ako vo Vajnoroch, tak aj na Spiši sa predstavilo v akcii 19 tímov. Skúsené celky neponechali nič na náhodu, vyraďovacie súboje tak sľubovali atraktívny basketbal. Priamo do semifinále postúpili víťazi skupín – „Detelinara 3x3“, „Okolo pol 2“ a „Black Street“. O poslednú miestenku zviedli boj celky „MEFERES PRIEVIDZA“ a „Uprising“. Ďalej išiel prvý menovaný po výhre 17:10.

Cesta prievidzského tímu skončila pred finálovými bránami, Detelinara 3x3 podľahli 13:22. Finálovým súperom srbského celku sa napokon stal hviezdami nabitý Black Street, Okolo pol 2 zdolal 21:12. Na bronzový stupienok vystúpil MEFERES Prievidza, nad Okolo pol 2 triumfoval 22:15. Finále prinieslo dramatický priebeh, víťazne z neho vzišli Detelinara 3x3, nad Black Street vyhrali 21:19. „Sme radi, že aj v takto náročnej konkurencii sme sa dokázali presadiť a vybojovať si postup do pražského finále. Ďakujeme za organizáciu a tešíme sa na finále,“ povedali zástupcovia srbského tímu.  

Aj napriek drobným komplikáciám zanechala ďalšia zastávka 3x3 Central Europe Tour pozitívne dojmy v manažérovi 3×3 basketbalu Slovenskej basketbalovej asociácie Marekovi Adamčíkovi: „Aj napriek nepriaznivému počasiu a upravenému programu, sme radi, že sa nám podarilo zorganizovať kvalitné podujatie. Jeho čerešničkou boli vyraďovacie zápasy v kategórii Elite a najmä dramatické finále. Spišská Nová Ves bola ďalšou kvalitnou zastávkou.“

Druhý júnový víkend má na programe tri podujatia v rámci tohtoročnej 3x3 Central Europe Tour. Sobota 9. júna sa bude hrať v Seredi a v Českých Budějoviciach. V nedeľu sa rozdajú ďalšie miestenky v Čenstochovej. Viac informácií o podujatiach nájdete tu, tutu.

 

Konečné poradie – muži:

  1. Detelinara 3x3
  2. Black Street
  3. MEFERES PRIEVIDZA

 

Konečné poradie – ženy:

  1. supišky
  2. Dirdžiho dievčatá
  3. Beast girls

 

Konečné poradie – chlapci do 18 rokov:

  1. BudišJeloBoys
  2. Los TORROS
  3. HOTSauce

Autor: Michal Duchovič

Foto: Michael Novák