Obhajca z Lučenca bude hrať doma. Diváci budú náš šiesty hráč, povedal tréner Miloševič

BKM Lučenec sa prebojoval na Final Four slovenského pohára po výhre vo štvrťfinále nad Handlovou. Práve v centre Novohradu sa uskutoční celý turnaj v dňoch 17. - 18. februára. 

Lučenec sa v semifinále stretne proti Svitu, keď pôjde o rekapituláciu minuloročného finále. V ňom boli úspešnejší Lučenčania a získali titul v slovenskom pohári. 

"Určite je to dobrá vec pre klub, že sa dostali na Final Four. Organizované je to u nás doma, v Lučenci, čo je dobrý motív odohrať dobrý turnaj. Ja  si myslím, že sa všetci tešíme, že sa dobre pripravíme a urobíme všetko pre to, aby sme dali zo seba maximum. Je všeobecne známe, že Lučenec má jedných z najlepších fanúšikov v lige. Určite nám vytvoria dobré podmienky na domáce prostredie a bude to náš ďalší hráč na palubovke,” uviedol tréner pelikánov Nenad Milloševič. 

Ich súperom bude Svit, ktorý ťahá víťaznú sériu zápasov a Lučenec ich naposledy zdolal v marci minulého roka vo štvrťfinále Niké SBL. "Svit má kvalitný tím, vedie ho jeden z najlepších trénerov v lige. Repšektujeme tohto súpera, no my máme svoje ciele a chceme byť v zápase úspešní,” dodal tréner. 

Pri otázke, ak by postúpili do finále, ktorého súpera by chcel mať proti sebe, odpovedal tréner takto: "Ja myslím, že sa musíme viac sústrediť na piatok a potom môžeme rozmýšlať nad súperom, ak postúpime do finále. Či to budú Levice alebo Spiš, sú to najlepšie kluby v lige. Hocikto postúpi, bude to obrovský favorit. Tieto tímy majú iné mužstvo, iné rozpočty.”

Čo sa týka absencií, v klube ich majú hneď niekoľko. "V tíme máme zranenia, uvidíme, ako to bude vyzerať do piatku. Situácia nie je najlepšia, ale pokúsime sa urobiť maximum. Verím, že urobíme všetko pree to, aby sme boli pripravení hlavne na piatok,” uzavrel Miloševič. 

Lučenec si zmeria sily proti BK Svit v piatok o 18:00. V druhom semifinále sa stretnú Patrioti Levice a Spišskí Rytieri.