Očakávam, že necháme čo najlepší dojem, povedal tréner dievčat Dvorščák pred turnajom

Slovenské basketbalistky do 16 rokov sa, rovnako ako chlapci, predstavia na turnaji Olympijských nádejí v piešťanskej Diplomat aréne. Do súbojov naskočia už 28. decembra v zápase proti Poľsku. My sme vyspovedali trénera Radka Dvorščáka, ktorý porozprával o súperkách či o tom, čo očakáva na turnaji od svojich zverenkýň.

"V prvom rade to je pre nás vzácna a výborná konfrontácia, kde po dvojročnej príprave vieme zúročiť nazbierané skúsenosti a hrať s krajinami z V4, ktoré pôsobia v A-divízii. Očakávam, že dievčatá k tomu pristúpia bojovne, ofhodlane a necháme čo najlepší dojem,” uviedol tréner.

Ako ďalej dodal, v tíme majú aj absencie. "Sme pred hrubými prípravami na majstrovstvá Európy, čiže chceme otestovať aj iné hráčky a verím, že mi zamotajú hlavu v pozitívnom slova zmysle,” doplnil Dvorščák.

Konkurencia je podľa neho silná. “Napríklad Maďarsko má skúsenosti z EYOFU, no myslím, že sa nemáme čoho obávať. Dôležité je, aby sme sa pozerali na seba a vážili si konfrontáciu, ktorá nás čaká,” uzavrel tréner.

Rozpis zápasov na turnaji Olympijských nádeji V4:

28.12. 17:30 Slovensko - Poľsko

29.12. 17:30 Slovensko - Česko

30.12. 16:15 Slovensko - Maďarsko

Nominácia na turnaj:

Nataša Kaňuchová, Sabína Slivkárová (BA Čaňa), Nela Čatlošová, Lenka Dubecká, Katarína Šedivá, Daniela Hudecová, Tamara Mandelíková (Young Angels Academy), Alexandra Remenárová, Veronika Tátošová (ŠBK Šamorín) Veronika Jarinová, Štefánia Michalčíková (MBK Ružomberok), Iva Mihaljevičová (MBK Stará Turá), Nina Ilončiaková (BKM Piešťany) Klaudia Sedlárová (BK Slovan Bratislava)

Náhradníčky:

Sára Kunzová (Slávia ŠKP Banská Bystrica), Marianna Bučková (BKM Piešťany), Diana Blahová, Linda Tátošová (ŠBK Šamorín), Zuzana Vaculčiaková, Kristína Liptáková (BK Lokomotíva Sereď)