Piešťanské Čajky hrajú play-off Eurocupu žien protí Pecsu

Príprava na prvý zápas roka 2023 vrcholí, už v stredu 4. januára o 18.00 h nastúpia Piešťanské Čajky premiérovo do play off Eurocupu. Ich súperom o osemfinále bude NKA Universitas PEAC Pécs. O aktuálnej situácii a rivalovi Piešťan sme sa rozprávali s Anou Mandičovou a Alicou Moravčíkovou.

Maďarský tím pricestuje už dnes poobede do Piešťan a do tohto dvojzápasu nastupuje z pozície vyššie postaveného družstva. „Sme v prvom kole play off, budú to iné zápasy ako doteraz. Iný tlak, musíme sa viac zamerať na výsledky, rátať bodové rozdiely, ktoré budú rozhodovať o tom, kto postúpi ďalej. Piešťany sú dobrým tímom, nemajú síce veľké mená, ale výborného trénera a hrajú veľmi dobre. S Galatasarayom odohrali vyrovnané zápasy, doma ho zdolali a vonku hrali s ním tri štvrtiny vyrovnanú partiu. Skrátka, je tam kvalita, nebudeme mať ľahkú pozíciu. Naše hráčky sú po ťažkom decembri pripravené hrať,“ uviedol tréner Pécsu Jovan Gorec pred odchodom do Piešťan.

Piešťany finišujú s prípravou a tréningovým procesom, dlhšia prestávka im po postupe prišla vhod. „Myslím si, že je pre nás dobré, že sme mali prestávku. Mohli sme ísť domov, načerpať energiu, pripraviť sa na pokračovanie sezóny, aby sme boli pripravené hrať o dobré výsledky. Som toho názoru, že je dobré, že s Pécsom začíname doma. Touto cestou pozývam všetkých fanúšikov Čajok na tento zápas. Potrebujeme vás, aby ste tomuto skvelému klubu mohli pomôcť k novým, veľkým veciam,“ prezradila Ana Mandičová.

Slovensko-maďarská konfrontácia sľubuje zaujímavý a hlavne regionálny blízky duel, o ktorý by sa mali navyše postarať oba fanúšikovské tábory. „Bolo našim cieľom postúpiť zo skupiny a som veľmi rada, že sa nám to podarilo, aj keď z tretieho miesta, ale stále sme mali dobré skóre. Dúfam, že príde čo najviac divákov a užijú si dobrý zápas. Pécs je prijateľný súper, mohli sme dostať niekoho z Francúzska alebo podobne ťažké tímy. Náš súper je podobný nám, či už typovo alebo herne. Myslím si, že to budú dobré stretnutia. Nám sa najlepšie hrá na domácej palubovke, podávame najlepšie výkony. Ďalším našim hnacím motorom bude náš 6. hráč – fanúšikovia. Dúfam, že ich príde čo najviac,“ uviedla Alica Moravčíková.

Informácií o Pécsi je už dosť, čo priznáva aj Mandičová: „Je to popredný eurocupový tím, na všetkých pozíciách má skvelé hráčky. Myslím si, že sme na ne pripravené a odhodlané pobiť sa o postup do ďalšej fázy. Niektoré ich zápasy som videla, máme šancu vyhrať. Verím tomuto tímu, kľúčom bude naša obrana a kolektívna hra v útoku.“

Vo veľmi podobnom duchu to vidí aj Moravčíková: „Hrajú veľmi tvrdo, chodia na útočné doskoky, toto si musíme postrážiť, pretože druhé šance nás môžu stáť víťazstvo. Treba tiež zastaviť ich individuality a snažiť sa ich tlačiť do situácií, ktoré im nie sú prirodzené. My sa musíme sústrediť najmä na seba, hrať rýchlo dopredu a neprispôsobovať sa ich tempu, ale udávať ho.“

Úvodný zápas je na programe v stredu 4. januára o 18.00 h, vstupné na tento duel je 8€. Zápas tentoraz nebude vysielaný v televízii, iba prostredníctvom Youtube. Predpredaj vstupeniek bude prebiehať od pondelka v čase 11:00 – 14:00 v reštaurácii Diplomat aréna.

Foto: Lukáš Droppan