Piešťany sú v semifinále Niké Extraligy žien

Piešťanské Čajky vyhrali aj druhý zápas nad BK ŠK UMB Banská Bystrica a postúpili do semifinále Niké Extraligy žien.

BK ŠK UMB Banská Bystrica – Piešťanské Čajky 37:68 (8:22, 13:19, 8:16, 8:11), stav série: 0:2, postupujú Piešťany

BK ŠK UMB Banská Bystrica: Dobrotová 10, Paulechová 5, Háberová 2, Piperková 1, Turčanová (Kovalenková 6, Lukačiková 5, Števulová 4, Chovancová 4, Šunová, Žilinská D., Moravčíková)

Piešťanské Čajky: Hamilton-Carterová 19, Tadičová 16, Miletičová 14, Martišková 12, Hašková 6 (Sailerová 1, Dovčíková, Kraislová, MacKayová, Krajčovičová, Kozáková, Vandlíková)

TH: 12/8 – 17/10, Fauly: 18 - 16, Trojky: 3 - 4, Rozhodovali: Kurpaš, Uhrin, Stopka

Povedali po zápase:

Andrea Izáková, trénerka BK ŠK UMB Banská Bystrica: "V odvetnom dueli sa tímom strelecky nedarilo oproti 1. zápasu, keď  v konečnom skóre svietilo na oboch stranách o 20 bodov menej. Žiaľ dnes napriek skoro vyrovnaným štatistikám v početnosti striel so súperom, to bolo z našej strany len mizivých 20 % z každej streleckej pozície. Zápas poznačila hneď 1. štvrtina, kde sme okrem 1. minúty, v ktorej sme viedli 5:1, nezachytili ďalších 8 min, chybovali sme v presnosti prihrávok a súper nás potrestal šnúrou 17:0. A hoci v ďalších 3. štvrtinách sme boli strelecky vyrovnanejšími partnermi, súper si už podržal svoj náskok a ukázal kvalitu svojich 3 zahraničných hráčok, ktorým sekundovala už len Martišková. Naopak, v našom tíme by som vyzdvihla , že sa strelecky zapojili viaceré hráčky a  do hry sa opäť vyrotovalo všetkých 12 hráčok. A napriek našej 2. prehre verím, že ak udržíme koncentráciu v nasledujúcich zápasoch celých 40 minút a vyhneme sa "hluchým" minútam, zabojujeme kolektívnymi výkonmi, môžeme v 2. kole play-off potešiť seba a našich fanúšikov peknými, vyrovnanými zápasmi v súboji o 5. - 8. miesti."
Michaela Dobrotová, hráčka BK ŠK UMB Banská Bystrica: "V tomto zápase sme mali ambíciu odohrať solídny súboj a nepodať sa skúsenému družstvu súpera. Napriek tomu, že Piešťanské Čajky nás donútili urobiť niekoľko chýb, myslím si, že sme sa s tým dokázali vyrovnať a udržali sme bojovnosť a nasadenie rovnako ako v predošlom stredajšom zápase. Počas hry sme sa zamerali na činnosti, ktoré je potrebné do nasledujúcej časti zlepšiť a momentálne sa sústredíme na ďalšie kolo play-off, kde nás čaká súper z pod Tatier. Verím že sa dokážeme na súpera dostatočne pripraviť a pobijeme sa o dobrý výsledok."
Michaela Lukačíková, hráčka BK ŠK UMB Banská Bystrica: "V dnešnom zápase bolo cítiť, ako super zagresívnil obranu. Hralo sa nám ťažšie, no napriek tomu sme si udržali našu hru a koncentráciu až na pár momentov v zápase. Zlepšili sme oproti predchádzajúcemu stretnutiu doskoky. Veľmi ma teší, že sme s týmto súperom dokázali uhrať takýto výsledok. Jedine takéto zápasy nám pomáhajú napredovať a zlepšovať sa krok po kroku."
Tomáš Kačmarik, tréner Piešťanské Čajky: „V dnešnom zápase sme sa hlavne chceli zamerať na zlepšenie obrany oproti prvému zápasu. Do veľkej miery sa nám to podarilo, keď sa pozrieme na to koľko bodov sme obdŕžali. Čož je 37, čo je celkom dobré číslo, ale aj napriek tomu sme urobili nejaké chyby. V útoku sme sa dnes trošku viac vytrápili, nepremenili sme viaceré jasné pozície, veľa vecí sme riešili zbytočne komplikovane a mohli sme ich riešiť jednoducho. Sme ale spokojní, postúpili sme do semifinále a teraz už všetko smerujume k príprave na Young Angels Košice.“
Matea Tadičová, hráčka Piešťanské Čajky: „Za nami je ďalší zápas play-off, urobili sme posledný krok do ďalšej série. Čakajú nás náročnejšie zápasy ako v štvrťfinále, brali sme to ako prípravu na to, čo nás čaká. Verím, že sa dáme dokopy a odohráme to čo najlepšie. Tento zápas nám podľa mňa pomohol v tom, že nám ukázal v čom robíme chyby a v čom sa musíme určite zlepšiť v semifinále play-off.“

Titulná fotografia: Laco Ďuračka