Piešťany ako (nielen) basketbalové lákadlo

Po Veľkonočnom turnaji hráčov do 18 rokov a prípravných dueloch dievčat rovnakej vekovej kategórie čaká na piešťanskú Diplomat arénu už o pár dní ostrý krst ohňom. V sobotu 29. júla sa úvodným klaksónom zápasu Ukrajiny s Talianskom od 13.30 začnú Majstrovstvá Európy hráčov do 18 rokov.

V kúpeľnom meste sa tešia na účastníkov skupín A ( Nemecko, Turecko, Rusko, Čierna Hora) a B (Ukrajina, Taliansko, Srbsko, Španielsko). Hala, ktorá pojme osemsto divákov, uvidí špičkový európsky mládežnícky basketbal a možno aj budúce hviezdy NBA. Ak ale na šampionát zavítate, vaše kroky budú smerovať určite aj inam, než len na hotel a do Diplomat arény.

"V Piešťanoch je skutočne také množstvo zaujímavostí a krásnych miest, že pár dní je málo na ich objavenie," povedal nám Tomáš Bušo z Piešťanského informačného centra. "Samozrejme, kúpele pozná a zaregistruje asi každý, určite by som odporučil návštevníkom turnaja prejsť sa kúpeľným parkom, ochutnať termálnu vodu alebo vyskúšať niektorú z procedúr. Turisti však milujú aj jazdu našim piešťanským expresom, počas ktorej spoznajú mesto, či plavbu loďou. Zážitok ponúka aj návšteva Balneologického múzea. Všetkým, ktorí sa k nám chystajú, by som odporučil portál www.pic-piestany.sk, kde si môžu nájsť tipy na výlety presne podľa svojho gusta."

Organizátori dokonale pripravení

Piešťany hlásia pár dní pred šampionátom pripravenosť, skúsených organizátorov v spojení s nadšenými a talentovanými mladými ľuďmi by nemalo nič prekvapiť. Prípravy turnaja zabezpečoval päťdesiatčlenný tím. "Všetci absolvovali povinné školenia, aby získali potrebné certifikáty, študovali FIBA manuály a pripravovali sa, aby ich žiadna situácia neprekvapila," poznamenal na margo niekoľkomesačnej práce celého tímu šéf organizačného výboru piešťanskej časti šampionátu Miloš Drgoň. "Títo ľudia to robili popri škole alebo zamestnaní, či vo voľnom čase. Počas konania turnaja si berú dovolenky a aj preto už dnes pred nimi skladám klobúk. Som presvedčený, že ME v Piešťanoch zvládneme k maximálnej spokojnosti všetkých zúčastnených."