Poďakovanie Prezidenta SBA za EYOF 2022.

Európsky olympijský festival mládeže Banská Bystrica sa prehupol do svojej druhej polovice. V tejto súvislosti by som rád poďakoval Organizačnému výboru EYOF 2022 ako aj predstaviteľom Slovenského olympijského a športového výboru za dôveru vloženú do rúk Slovenskej basketbalovej asociácie spolupodielať sa na organizácii basketbalových turnajov EYOF 2022 v kategórii chlapcov aj dievčat.

Organizácia podujatia takéhoto rozsahu je pre nás zdrojom nových skúseností, ktoré určite zúročíme v budúcnosti pri organizácii basketbalových podujatí.

Na oboch športoviskách sme sa stretli s ústretovosťou a prajnosťou, čo si u predstaviteľov samosprávy v Badíne, v Banskej Bystrici i u predstaviteľov Univerzity Mateja Bela neskutočne vážime.

Ďakujem fanúšikom, ktorí korektne povzbudzujú nielen naše tímy.

Ďakujem predstaviteľom FIBA za cenné rady, ktoré nám pomáhajú robiť oba basketbalové turnaje na vysokej úrovni.

Osobitnú pozornosť si zasluhuje náš tím dobrovoľníkov, ktorý zabezpečuje oba turnaje. Vytvorili dobrú partiu a verím, že s ich prácou bude naďalej spokojnosť. Už teraz im ďakujem za ich prácu, ktorú doteraz odviedli a aj za prácu, ktorú ešte odvedú. Počas voľného dňa isto načerpajú nové sily a s úsmevom a ľahkosťou zvládnu posledné dva hracie dni oboch basketbalových turnajov.

Nemožno zabudnúť ani na našich rozhodcov a komisárov, ktorí podávajú na turnajoch EYOF 2022 dobre hodnotené výkony.

Chcem poďakovať našim trénerom a ostatným členom realizačných tímov, ktorí preukazujú na športoviskách vysokú úroveň svojich vedomostí a profesionality.

Nakoniec chcem poďakovať našim hráčom a hráčkam, ktorí sa v doterajších zápasoch nezľakli žiadneho zo súperov a podávali výkony na hraniciach svojich možností. Ich bojovnosť a snaha dosiahnuť čo najlepší výsledok počas celého zápasu, nech už je jeho priebeh akýkoľvek, je veľkým prísľubom do budúcnosti. Verím, že skúsenosti získané na turnaji EYOF 2022 budú pre nich devízou a aj motiváciou byť lepším športovcom a držím im palce v zápasoch o konečné umiestnenie.

 

Miloš Drgoň, prezident SBA