PREVIEW: Dočkajú sa Levice prvej výhry?

Patrioti Levice vstúpia už do štvrtého zápasu druhej fázy Európskeho pohára FIBA. Na domácej palubovke privítajú v stredu 25. januára od 19:00 lídra J-skupiny Karhu Basket. 

"S Karhu sme odohrali už dva zápasy. Oba boli veľmi odlišné, no už určite vieme lepšie, čo môžme od súpera očakávat na ihrisku,” uviedol tréner slovenského majstra Michal Madzin. 

Ako ďalej dodal Madzin, KArhu hrá veľmi agresívnu obranu a sú veľmi rýchli v útoku. “Urobíme maximum, aby sme to zastavili a presadili sa. Sme bojovne naladení a odhodlaní nechať na ihrisku všetko,” doplnil Madzin. 

V prvom zápase proti fínskemu súperovi si Levice pripísali prehru 71:105. Vtedy sa najviac darilo Henrimu Kantonenovi, ktorý nazbieral proti Patriotom 26 bodov. 

Levičania sú v polovici druhej fázy skupiny. V prvých troch dueloch nezískali ani jednu výhru a na konte majú tri body. Ak chcú postúpiť do štvrťfinále pohára, budú musieť zvýšiť počet víťazstiev. Do ďalšej fázy postupujú prvé dva kluby, druhú pozíciu zatiaľ obsadzuje H. Haifa s piatimi bodmi. 

PROGRAM LEVÍC V J-SKUPINE

DNES: Levice – Kauhajoki (19.00) 
UTOROK 31. JANUÁRA: Haifa – Levice (18.00)
STREDA 8. FEBRARA: Kyjev – Levice (19.30)*
*Pozn.: hrá sa v talianskom Veroli