PREVIEW: Odveta slovenského súboja v Eurocupe tentokrát v Piešťanoch

Piešťanské Čajky vyzvú v stredu 7. decembra v Diplomat aréne Sláviu Banská Bystrica. Pôjde o priamy súboj skupiny C v Eurocupe. 

Vzájomné ťaženie oboch celkov

Čajky v prvom dueli, ktorý sa hral na palubovke Bystrice, dokázali zvíťaziť 3. novembra 85:51. V tomto zápase zažiarila americká krídelníčka James Ke'shunan, ktorá nastrieľala 29 bodov a pripísala si 6 doskokov a tri asistencie. 

Naposledy sa tieto dva celky stretli 12. novembra v rámci ženskej Niké Extraligy, kde si opäť pripísali výhru Čajky, tentokrát v pomere 36:71. Piešťany ťahajú proti Banskej Bystrici famóznu šnúru 12 výhier v rade. Banská Bystrica ich naposledy porazila 1é. októbra 2019. 

Doterajšie výsledky

Keď sa pozrieme na skupinu C, je tam vidieť silného favorita v podobe poľského Inea Gorzow, ktorý v doterajších štyroch dueloch nenašiel premožiteľa. Na druhej strane tu Banská Bystrica, ktorá chuť výhry v odohraných dueloch zatiaľ nenašla. Najbližšie k výhre bola proti Galatasaray Istanbul, s ktorým prehrala o 11 bodov. 

Práve Galatasaray a Piešťanské Čajky sú spolu na druhom a treťom mieste s dvoma výhrami a rovnakým počtom prehier. Predpokladá sa, že po piatej sérii duelov by sa Piešťany na druhom mieste mohli osamostatniť. Čajky doteraz zaznamenali dve prehry s poľským celkom, v prvom zápase im podľahli veľmi tesne o 2 body 68:70, no v tom druhom to bolo zo strany Poliek presvedčivejšie, Čajky prehrali 71:56. 

Dievčatá si pripísali aj dve výhry - v spomínanom zápase s Banskou Bystricou 85:51 a aj proti tureckému Galatasaray 71:63. 

Najlepšie hráčky

Ťahúnkou Čajok bude rozhodne spomínaná James Ke'shunan. V štyroch európskych zápasoch sa jej podarilo nazbierať celkovo 92 bodov a k nim pridala aj osem asistencií a 19 doskokov. Darí sa aj rozohrávačke z Čiernej Hory Božici Mujovičovej, ktorá v európskych dueloch nazbierala 50 bodov, 24 asistencií a 11 doskokov. 

V tíme Slávie sa najviac darí americkej rozohrávačke Iggy Allen, ktorá nastrieľala v európskych zápasoch celkovo 63 bodov a k nim si pripísala aj 16 asistencií a 30 doskokov. Dobrú formu má aj krídelníčka z Bosny a Hercegoviny Jovana Mandič, ktorá získala celkovo 38 bodov, 8 asistencií a 24 doskokov.