PREVIEW: Podarí sa Čajkám zvládnuť sezónu bez jedinej prehry?

Basketbalisti Piešťanských Čajok kráčajú pomalými krokmi za titulom v Niké Extralige žien. Vo finále, ktoré hrajú proti Slávii Banská Bystrica, vedú 2:0 na zápasy a majú dva mečbaly.

Podarí sa im už dnes (22. apríla) zvíťaziť aj v treťom finále a získať tak titul druhý rok po sebe? Dokážu zvládnuť sezónu bez jedinej prehry, ako sa to niekedy podarilo Ružomberku či Good Angels Košice? Na to všetko vám dá odpoveď dnešné finále, ktoré od 18:00 môžete sledovať naživo na RTVS Šport. 

Čajky, ako sme už niekoľkokrát predtým spomínali, majú famóznu sezónu v našej najvyššej súťaži. Vo všetkých zápasoch dominovali nad súperkami a nedali im žiadnu šancu na to, aby mohli pomýšľať nad výhrou.

Čajky rovnako dokráčali do semifinále Federálneho pohára žien ako jediný slovenský zástupca. Celkovo ale obsadili tretie miesto. Pomerne úspešnú sezónu mali aj v Európskom pohári FIBA, keď sa prebojovali do šestnásťfinále súťaže, kde vypadli s PEAC-Pécs. 

Slávia má takisto za sebou európske súťaže, no v skupine sa stretli aj s Čajkami, no vybojovať nedokázali ani jednu výhru a tak skončili v tabuľke posledné. Vo Federálnom pohári boli druhým najlepším slovenským celkom, keď obsadili piate miesto. V play-off našej súťaže prechádzali pomerne ľahko - vo štvrťfinále vyhrali s CBK Košice 2:0 na zápasy a v semiifnále si poradili s Ružomberkom 3:0 na zápasy. 

Práve Ružomberok teraz bojuje o zisk tretieho miesta proti Young Angels Košice. Ide o jednu mimoriadne vyrovnanú sériu. Na zápasy je momentálne 1:1, no výsledky boli v oboch prípadoch veľmi tesné. Raz sa tešili z výhry o jeden bod Košičanky, druhýkrát ženy z Ružomberka. 

Ružomberok - Young Angels Košice 22. apríla o 17:00

Piešťanské Čajky - Slávia Banská Bystrica 22. apríla o 18:00