PREVIEW: Štartuje štvrťfinále slovenského pohára mužov. Obhajca začína už dnes

Už dnes, 11. januára, štartuje štvrťfinále slovenského pohára mužov. Na palubovky sa postavia v stredu štyri tímy v dvoch dueloch.

Ako prvý začne obhajca titulu BKM Lučenec na domácej pôde proti MBK Baník Handlová. Podľa predikcii má bližšie k výhre našliapnuté Lučenec. Ten vyhral svoj posledný zápas práve proti Handlovej 116:98, ktorý sa hral v sobotu 7. januára. Handlová dokázala Lučenec poraziť naposledy vo Federálnom pohári v septembri tohto roku. Zápas štartuje o 17:00 v Aréne v Lučenci.

V druhom dueli na seba narazia Spišskí Rytieri a Inter Bratislava. Tu pôjde o vyrovnaný duel, v ktorom nie je jednoznačné, kto sa môže stať víťazom. Interu sa po dlhej šesťzápasovej sérii prehier podarilo zvíťaziť. V poslednom ligovom kole vyhrali nad Prievidzou 63:60. Rytieri momentálne ťahajú trojzápasovú víťaznú šnúru, ktorý natiahli aj v poslednom kole proti Svitu. Rytieri sú rovnako aj lídrami Niké SBL, Inter je na treťom mieste. Zápas začne o 18:00.

V ďalších dueloch, ktoré sa budú hrať koncom januára a začiatkom februára, na seba narazia Patrioti Levice a BC Prievidza. Zápas sa odohrá 28. januára. Z posledných piatich zápasov sa až štyrikrát z víťazstva tešili Levice. Prievidza naposledy vyhrala nad úradujúcim slovenským majstrom v prípravnom zápase v auguste. Čas zápasu upresníme.

V poslednom štvrťfinálovom dueli, ktorý sa odohrá 4. februára, sa stretnú BC Komárno a Iskra Svit. Tieto dva tímy sa ešte stretnú práve v stredu 11. januára v Niké SBL. Tieto tímy majú medzi sebou vyrovnané výsledky. Z posledných piatich zápasoch sa trikrát z výhry tešilo Komárno, dvakrát Svit. Čas zápasu tiež upresníme.

V prvom kole odohrali všetci zápasy okrem Levíc, ktoré sa kvalifikovali hneď do štvrťfinále. Lučenec si poradil s BK ŠPD Rožňava 117:34, najviac bodov nastrieľalo Komárno, keď Dunajskej Strede nasúkali 150 bodov. Najvyrovnanejší duel bol medzi IMC Slovakia Považská Bystrica a MBK Baník Handlová, keď Handlová vyhrala 91:84.

Švrťfinále slovenského pohára mužov:

11. január

BKM Lučenec - MBK Baník Handlová 17:00 (Lučenec)

Spišskí Rytieri - Inter Bratislava 18:00 (Spišská Nová Ves)

28. január

Patrioti Levice - BC Prievidza čas bude doplnený (Levice)

4. február

BC Komárno - Iskra Svit čas bude doplnený (Komárno)