PREVIEW: Ukončia Čajky skupinovú fázu bez jedinej prehry?

Ženský výber Piešťanských Čajok nastúpi v sobotu 4. marca na domácej palubovke proti Slávii Banskej Bystrici o 19:00. Zápas budete môcť sledovať na RTVS Šport. 

Čajkám sa môže podariť veľká vec - ukončiť sezónu bez jedinej prehry. V sezóne odohrali zatiaľ 25 zápasov a ani v jednom z nich nevzišli ako porazení. V poslednom dueli sa tak stretnú s Banskou Bystricou. 

Čajky s týmto súperom naposledy prehrali 10. októbra 2019, odvtedy proti B. Bystrici ťahajú 14-zápasovú víťaznú šnúru. Je tak veľmi pravdepodobné, že aj v sobotňajšom dueli sa im podarí vyhrať a skončiť v sezóne s plným počtom bodov. 

Piešťany dominujú aj čo sa týka nastrieľaných bodov. V nadstavbovej časti ich získali 914, čo je v priemere 83 bodov na jeden zápas. Celkovo inkasovali 542 bodov, čo je v priemere 49 bodov na duel. 

Čo sa týka Banskej Bystrice, na to, aby sa udržali na druhej priečke, potrebujú víťazstvo nad Piešťanmi. Minulú sezónu obsadili celkové 4. miesto v lige a môže to byť pre ženy pozitívny impulz do ďalších ročníkov a aj do celej play-off. Rovnakú pozíciu ako minulý ročník dosiahli aj pred dvomi rokmi. 

V hlavnej časti tohto ročníka súťaže obsadili tretie miesto za Piešťanmi a Ružomberkom. Oba tímy sú momentálne veľmi vyrovnané, čo svedčí aj pri pohľade na tabuľku, že oba kluby môžu sezónu ukončiť so zhodným počtom výhier aj prehier. 

Banskej Bystrici sa ale posledne darí veľmi dobre. Z posledných piatich zápasov si pripísala štyri výhry a jednu prehru. V nadstavbovej časti sú v plusových číslach pri pomere nastrieľaných a inkasovaných košov. 

V priemere na zápas nastrieľali skoro 66 bodov a inkasovali 64, čo svedčí o vyrovnanosti klubov. 

Súťaž je momentálne rozdelená na skupinu víťazov a skupinu porazených. V oboch sú celkovo štyri tímy a bojujú o čo najlepšie miesto v play-off. V skupine víťazov je okrem Piešťan a B. Bystrice aj Ružomberok a Šamorín. Posledný menovaný má na svojom konte 11 prehier z rovnakého počtu zápasov. Na treťom mieste je Ružomberok s 5 výhrami a 6 prehrami. Opačný podiel má druhá B. Bystrica.