PREVIEW: Zápas v Leviciach o všetko

Patrioti Levice vstúpia už v stredu 30. novembra o 19:00 do posledného zápasu skupiny D Európskeho pohára FIBA. Na domácej palubovke privítajú český BK Opava. Zápas bude možné sledovať na JOJ Šport a na YouTube oficiálnom kanáli FIBA.

Zápas o všetko

Patrioti okupujú po piatich odohratých zápasoch posledné, 4. miesto. Na konte majú sedem bodov za dve výhry a tri prehry. Rovnaký počet bodov má aj cyperský BC Keravnos Strovolou. So doterajším ziskom osem bodov sú na prvých dvoch priečkach BC Balkan Botevgrad a BK Opava.

Po zápase s Opavou už bude jasné, ktoré dva tímy postúpia zo skupiny. Šancu majú všetci štyria. Jedinou možnosťou pre Levice, ako postúpiť, je jednoznačne Opavu zdolať. Rozhoduje sa, akým rozdielom musia českého súpera pokoriť. 

Na istý postup bez ohľadu na druhý zápas medzi Balkanom a Keravnosom potrebujú Patrioti zdolať Opavu 15-bodovým rozdielom. Ak však Balkan zdolá svojho súpera, Leviciam stačí zdolať Opavu vyšším rozdielom, ako s nimi prehrali v prvom zápase, čo znamená o 11 bodov. 

Doterajšie ťaženie Levíc

Levice sa do európskeho pohára dostali po kvalifikácii do Ligy majstrov, kde vo finále prehrali so španielskym tímom Unicija 91:73. 

Rozbeh v D-skupine bol pre slovenského zástupcu pomalší. V prvom zápase podľahli Balkanu 83:91 a v druhom bol nad ich sily aj Keravnos. Tretí duel odohrali pôde Opavy a rovnako aj tej podľahli, konkrétne 80:70. 

Rozbeh v skupine nastal počas štvrtého duelu na palubovke Balkanu. S bulharským tímom si dokázali poradiť 62:73. S Keravnosom si tiež poradili v druhom dueli 86:80 a dostali sa opäť do boja o postup zo skupiny.