Prvé víťazstvo Sloveniek, žiaľ s trpkosťou prehry

Dievčatá do 20 rokov zakončili svoje v pôsobenie v základnej skupine ME B-divízie víťazstvom nad Nórskom. Napriek víťazstvu, ale nepostupujú do štvrťfinále a v ďalšej časti šampionátu ich čakajú boje o 9.-18.miesto.

Nórsko U20 - Slovensko U20 51:52 (23:25)

Zostava Slovenska U20: Kraislová 13, Kristlová 12, Vandlíková 7, Neuschlová a Vargová 2 ( Jarošová 12, Holíková 4,  Žilinská, Dovčíková, Barillová, Dohňanská, Filická)

Hlasy po zápase:

Miloslav Michálik, tréner:"Dnešné víťazstvo má trpkú príchuť, nakoľko sa nám nepodarilo postúpiť do prvej osmičky. Myslíme si, že náš výkon spĺňal nejaké kritéria, jediné čo nás môže mrzieť je dvojminútový úsek v štvrtej štvrtine, ktorý si určite rozoberieme, lebo nasadením a energiou sme si vybudovali 11 bodový náskok, ktorý sme stratili behom dvoch minút. Toto mrzí asi najviac. Dievčatám netreba upierať snahu, aktivitu a energiu, ale spomínaný výpadok nás stál postup. Bohužiaľ dostávame sa do bojov o 9.-18. miesto, dúfame, že sa nastavíme na tieto zápasy a zabojujeme o čo najlepší výsledok."

Terézia Kraislová: "Ťažko opísať sklamanie, ktoré nastalo po vyhratom zápase. 35 minút sme si išli konštantne za svojím cieľom, no rovnako ako zápas proti Islandu, našimi rozhodnutiami v závere sme si nechali zobrať náskok, ktorý sme potrebovali na postup. Cieľ sme nesplnili, no neostáva nám nič len otriasť sa a odohrať zvyšok turnaja najlepšie ako vieme."

Simona Neuschlová: "Vedeli sme, že to nebude ľahké, ale boli sme pripravené dať do toho všetko. Aj keď sme mali oveľa viac energie ako súper, v štvrtej štvrtine sme už náš 11 bodový náskok nedokázali udržať a žiaľ nás to stálo postup zo skupiny. Teraz sa už, ale sústredíme na ďalšie zápasy a budeme sa snažiť o čo najlepší výkon."

Foto: fiba.basketball