Reprezentácia U18 letí na prípravu do Turecka

Basketbalová udalosť roka v našej krajine sa blíži, už o necelý mesiac (od 29. júla do 6. augusta) usporiadame Majstrovstvá Európy hráčov do 18 rokov. S pohľadom do kalendára sa hneď vynára aj niekoľko otázok o príprave našich reprezentantov.

„Už v stredu 28. júna odlietame na herné sústredenie do Turecka,“ prezradil tréner osemnástky Richard Ďuriš a zároveň priblížil program národného tímu v krajine polmesiaca: „Hneď pár hodín po prílete hráme s Turkami, takisto aj na druhý deň vo štvrtok a v piatok si potom zahráme s Macedónskom. Okrem toho, samozrejme, absolvujeme aj niekoľko tréningov.“

Príprava na šampionát sa ešte len rozbieha, no tréneri aj samotní hráči sú v plnom nasadení. „Sme iba v prvotnej fáze a máme za sebou päťdňový cyklus v Piešťanoch, kde sme pozvali šestnásť hráčov. Z nich sme vybrali tucet, ktorý cestuje do Turecka. Tam by sme chceli vidieť, v akom stave sú jednotlivci najmä čo sa týka individuálnych činností. Položili sme už aj nejaké tie základy obrany, ale veríme, že v Turecku sa posunieme omnoho ďalej. Konfrontácia s veľmi silným a tradičným účastníkom A-divízie ME nám určite odhalí slabiny,“ verí Richard Ďuriš.

Štyria hráči, ktorí sa zúčastnili na kempe, ale do Turecka necestujú, nemusia zúfať. Šancu ísť na ME majú ešte viacerí. „Táto dvanástka je iba momentálna, na ďalší bratislavský blok prípravy znova pozveme šestnásť hráčov, aby sme mali čo najviac alternatív,“ dodal reprezentačný kouč U18.