Ružomberok a Piešťany najrýchlejším spôsobom do finále

Niké Extraliga žien pozná po dnešnom dni kompletné zloženie zápasov o umiestnenie.

Semifinále

MBK Ružomberok - BK ŠKP 08 Banská Bystrica 75:47 (19:16, 19:7, 22:14, 15:10), stav série 3:0, Ružomberok postupuje do finále

MBK Ružomberok: Turudičová 20, Enabosiová 18, Williamsová 8, Havranová 5, Praženicová 4 (Živaljevičová 11, Rusiňáková 9, Uramová 0)

BK ŠKP 08 Banská Bystrica: Žilinská 10, Van Dalen 8, Holíková 7, Belušová 6, Vargová 4 (Janštová a Matejčíková po 4, Mesárošová a Šimčíková po 2, Kollárová, Mesíková a Oborilová 0)

TH: 22/15 - 13/7, Fauly: 15 - 20, Trojky: 4 - 2, Rozhodovali: Perečinský, Donovalová, Cibulka

Povedali po zápase:

Miloslav Michálik, tréner BK ŠKP 08 Banská Bystrica: "Odohrali sme najlepší zápas v tejto sérií, čomu som rád. Dúfam, že nám to pomôže v sebavedomí v bojoch o tretie miesto. Gratulujem súperovi k postupu."

Lucia Žilinská, hráčka BK ŠKP 08 Banská Bystrica: "Posledný zápas proti Ružomberku hodnotím veľmi pozitívne v porovnaní s predošlými dvoma. Podali sme veľmi dobrý výkon a určite sa nemáme za čo hanbiť. Prvá štvrtina bola z našej strany najlepšia, prehrali sme ju len o tri body. Boli sme namotivované a makali sme od začiatku zápasu až do konca, čo súpera možno aj trošku zaskočilo. Týmto zápasom sa potvrdilo, že patríme do prvej štvorky a zaslúžime si bojovať o medaile. Pokiaľ takýto výkon podáme aj v ďaľších zápasoch myslím si, že máme šancu na úspech."

Piešťanské Čajky - Young Angels Košice 66:52 (8:15, 15:9, 24:12, 19:16), stav série 3:0, Piešťany postupujú do finále

Piešťanské Čajky: Páleníková 30, Tadičová 12, Miletičová 10, Hamilton - Carterová 7, Vandlíková (Hašková 5, Kozáková 2, Martišková, Sailerová, Krajčovičová, Kraislová)

Young Angels Košice: Jurčenková 19, Urbanová 5, Drobná 4, Bartánusová 4, Blanárová (Bohušová 8, Kaliuzhna 4, Virasztóová 4, Plavnická 4, Dulovičová, Kristlová)

TH: 11/7 - 11/9, Fauly: 18 - 20, Trojky: 7 - 3, Rozhodovali: Tomašovič, Margala, Bartoš

Povedali po zápase:

Tomáš Kačmarik, tréner Piešťanské Čajky: „Nie nadarmo sa hovorí, že posledný krok býva najťažší. Dovolím si tvrdiť , že aj pre nás bol ozaj najťažší. Chcel by som pochváliť aj košický tím, bola to ozaj ťažká séria. My sa tešíme, že sme to zvládli. Prvý polčas nám nevyšiel, v druhom sme sa chytili, dobre sme bránili a začali nám padať strely. Terezka Páleníková podala výborný individuálny výkon, čo nám veľmi pomohlo, no bolo to najmä o tíme. Každá hráčka dala to toho maximum. Tiež musím povedať, že sme že sme veľmi šťastní za nášho doktora, ktorému sa dnes narodili dvojičky a toto víťazstvo venujeme jemu a jeho rodinke.“

Terézia Páleníková, hráčka Piešťanské Čajky: „V prvom rade som šťastná a hrdrá na celý tím, že sme to zvládli. Nebol to ľahký zápas ani celá séria a myslím, že nás tieto zápasy s Košicami dostatočne pripravili na finále. Na finálovú sériu sa veľmi tešíme, hrať o titul je privilégium a spravíme všetko preto, aby sme boli úspešné.“

O 5.-8.miesto

BAM Poprad - BK ŠK UMB Banská Bystrica 49:35 (13:6, 6:7, 13:17, 17:5), stav série 2:1, Poprad postupuje do zápasov o 5.miesto BAM Poprad: Sojáková 13, Grigerová 12, Vyšňová 10, Rodáková 7, Tetemondová 4 (Kmetoniová 3, Barboričová, Dlugošová a N. Michlíková 0)

BK ŠK UMBBanská Bystrica: Paulechová 6, Turčanová 4, Šunová 3, Števulová 2, Dobrotová (Háberová 6, Kovalenková a Lukačiková po 4, Chovancová, Moravčíková a Vyšňá po 2, Piperková)

TH: 13/11 - 12/10, Fauly: 18 - 20, Trojky: 2 - 1, Rozhodovali: Karniš, Karnay, Čurilla

Povedali po zápase:

Andrea Izáková, trénerka BK ŠK UMB Banská Bystrica: "Dnes sme veľmi chceli vyhrať, avšak často sme sa spoliehali, že to čo mám urobiť ja, urobí niekto iný. Dlhšie nám trvalo, kým sme sa rozbehli a v podstate až v 3. štvrtine zápasu sme po 7 minútovom úseku skresali 17 bodové manko. Do ďalšej časti zápasu sa nezapojili ostatné hráčky z lavičky do nastoleného tempa zápasu a vrátili sme sa k hre z 1. a 2. štvrtiny. Dnešný zápas nás bude ešte veľmi dlho mrzieť, nakoľko dnešný súper bol určite zdolateľný. Dnes určite nešlo o vyššie percento premenených striel, ale o srdce a vôľu sa pobiť o každý centimeter na palubovke, čo nás zdobilo pri výhre na našej palubovke."

Petra Števulová, hráčka BK ŠK UMB Banská Bystrica: "Som rada, že ako družstvo nováčikov sme dokázali zabojovať a vyhrať jeden zápas v 2. kole play off a v rozhodujúcom zápase sme bojovoli až dokonca. Vedeli sme, že tento zápas môžeme vyhrať obranou, ale bohužiaľ našich 35 bodov na víťazstvo nemôže stačiť. Samozrejme takáto prehra nás mrzí, pretože sme boli blízko víťazstva, ale to je šport. V tomto zápase sme mohli prekvapiť, čo sa nestalo, ale teraz nás čaká súper, s ktorým sme v tejto sezóne ešte neprehrali a verím, že to tak aj ostane."

Titulná fotografia: Rudo Maškurica