Ružomberok štartuje účinkovanie v Európskom pohári FIBA

Pre basketbalistky MBK Ružomberok sa vo štvrtok 25. októbra začína ďalšia etapa v Európskom pohári FIBA (Eurocup). Na zverenkyne trénera Juraja Suju čakajú v H-skupine český Basketball Nymburk, maďarský KSC Szekszárd a slovinská ŽKK Cinkarna Celje.

Atraktívna skupina s dobre známymi tímami z okolia, asi tak by sa dali charakterizovať súperky „Ruže“ v najbližších týždňoch. „Hneď po žrebe som sledoval súpisky našich istých súperov Nymburku a Cinkarny Celje, no tiež francúzskeho Villeneuve d’Ascq Lille Métropole a maďarského KSC Szekszárd, z ktorých porazený v kvalifikácii Európskej ligy bude štvrtým účastníkom našej H skupiny. Teraz som si zvlášť skladal informácie o českom tíme, ktorý sme aj na vlastné oči videli na turnaji v Trutnove,“ povedal Suja pre oficiálnu klubovú webstránku.

Úradujúci vicemajster je jediným slovenským zástupcom v tohtoročnom Eurocupe. Súťaže sa zúčastnil aj v predchádzajúcom ročníku, v B-skupine však prehral všetky stretnutia. Teraz by rád svoju bilanciu podstatne vylepšil. Zo skupín postupujú ďalej tímy na prvých dvoch miestach, šancu na prienik majú aj dve najlepšie mužstvá z tretích miest v rámci každej konferencie. Týchto 24 klubov následne zoradia podľa oficiálnych pravidiel FIBA od najlepšieho po najhoršie. Prvých osem má automaticky istú účasť v osemfinále. Zvyšné si medzi sebou zahrajú systémom doma a vonku o prienik medzi 16 najlepších.

Ružomberok odštartuje svoje účinkovanie vo štvrtok 25. októbra o 19.00 h, kedy sa predstaví na palubovke Nymburku. „Družstvo má značnú kvalitu, ide o mix skúsených českých hráčok s cudzinkami. Sú tam dve Švédky, jedna Američanka a jedna Ruska. Možno povedať, že Nymburk sa prezentuje ako útočný tím, ktorý forsíruje ľahký jednoduchý útok a ťaží z individuálnych zručností a schopností svojich hráčok,“ vyjadril sa tréner k najbližšiemu súperovi.

 

Program MBK Ružomberok v H-skupine Eurocupu:

štvrtok 25. októbra o 19.00 h: DSK Basketball Nymburk (ČR) – MBK Ružomberok

štvrtok 1. novembra o 17.00 h: MBK Ružomberok - KSC Szekszárd (Maď.)

streda 7. novembra o 17.00 h: MBK Ružomberok – ŽKK Cinkarna Celje (Slov.)

štvrtok 29. novembra o 17.00 h: MBK Ružomberok – DSK Basketball Nymburk (ČR)

streda 5. decembra o 18.30 h: KSC Szekszárd (Maď.) – MBK Ružomberok

štvrtok 13. decembra o 18.00 h: ŽKK Cinkarna Celje (Slov.) – MBK Ružomberok

Autor: Michal Duchovič

Foto: Facebook