SBA 3x3 Tour 2022 finále: V Bratislave sa predstaví najlepší tím sveta

Už tradičným dejiskom finálového turnaja SBA 3x3 Tour je námestie pri nákupnom centre Eurovea. Slovenské i zahraničné družstvá bojovali od mája na 8 kvalifikačných kolách v 8 slovenských mestách o postup medzi najlepšie tímy  v kategórii ELITE, Ženy a U18 chlapci. Počas posledných dvoch mesiacov sa do SBA 3x3 Tour zapojilo 473 hráčov a hráčok, ktoré sme mali možnosť vidieť v 162 tímoch a .odohralo sa 412 zápasov.

Finále v atraktívnom prostredí bratislavskej Eurovea, kde je fluktuácia ľudí naozaj veľká, má vždy svoje čaro a je divácky najatraktívnejším podujatím. Diváci si budú môcť vychutnať podujatie naživo ale aj prostredníctvom komentovaného live streamu a tento rok aj prostredníctvom RTVS Šport(záznam). Sobotňajšie finále sa bude hrať na troch kurtoch v troch kategóriách. Začiatok podujatia je naplánovaný na 9:00.

V kategórii ELITE sa historicky prvý krát v rámci SBA 3X3 Tour predstavia dva tímy zo svetovej top desiatky. V Bratislave privítame svetovú jednotku tím UB a svetovú sedmičku tím Vienna. Okrem nich bude v akcii reprezentácia Česka, naša úspešná repre do 23 rokov, ktorá sa pripravuje na FIBA World Cup a  aj 3x3 tím slávneho Partizanu Belehrad. Diváci tak budu môcť vidieť priamu konfrontáciu našich tímov s absolútnou svetovou špičkou, majstrami sveta a účastníkmi olympiády. Víťaz SBA 3x3 Tour v kategórii ELITE postupuje na World Tour do holandského Utrechtu.

V ženskej kategórii sa predstavia reprezentačné družstvá Rakúska, Česka, Ukrajiny, naše slovenské tímy. V kategórii U18 chlapci sa predstaví užšia slovenská špička.

Pozývame všetkých na sobotu 13. augusta, do Eurovea pozrieť si špičkový 3x3 basketbal, pozrieť si najmladší olympijský šport.

Marek Adamčík (3x3 Slovenská basketbalová asociácia): „ Čas beží neúprosne rýchlo, opäť tu máme finále, na ktoré sa veľmi teším. V Eurovea pripravujeme kvalitné zázemie pre hráčov i divákov. Veľmi nás teší spolupráca s RTVS Šport. Po júlovej organizácii špičkového FIBA podujatia Nations league tu máme ďalší organizačný vrchol. Tour organizovaná Slovenskou basketbalovou asociáciou patrí k úzkej skupine svetových tour odkiaľ víťaz postupuje do prestížneho kolotoča WORLD TOUR, čo je veľký úspech pre nás, ako asociáciu a taktiež našu krajinu. V rámci FIBA sme si 3x3 basketbalom vybudovali rešpekt a berú nás ako rovnocenného partnera, čo si treba vážiť. Veľkým zadosťučinením pre celý organizačný tím je fakt, že v sobotu sa v Bratislave predstaví absolútna svetová jednotka tím UB, svetový sedmička tím Vienna, je to akoby ste sa konfrontovali s víťazom mužskej Euroligy. Srdečne pozývam všetkých na sobotu pozrieť si špičkový 3x3 basketbal.“

Miesto podujatia: Eurovea, Bratislava, Pribinova 8

Datum: 13.8. 2022

Začiatok podujatia: 9:00

Rozpis: SBA 3x3 Tour 2022 - Eurovea, Bratislava - FINAL (fiba3x3.com)

Live stream: (7) 3x3 Slovakia Basketball | Facebook