SBA 3X3 Tour pokračovala v Nitre. V sobotu sa presúvame do Serede.

Opäť skvelé podujatie s veľkým počtom tímov zo štyroch krajín. To všetko mali možnosť vidieť diváci v Nitre, kde sa premiérovo predstavila SBA 3×3 Tour. V športovom areály SPU Nitra sa odohralo predposledné kolo, ktoré pritiahlo viacero zvučných tímov, či už český Bernard Humpolec, alebo rakúsky profesionálny tím Graz. Nechýbala slovenská špička Meferes Slovakia, Energy Team, Letný Vánok, NepřepepřeteNámVepře, 3×3 Košice. Nechýbali mladé pušky z Fajnovky, Rim Protectors, či v ženskej kategórii Vydýchané z  lavičky, reprezentácia Ukrajiny.

Na troch kurtoch v troch kategóiách mali diváci možnosť vidieť  v akcii 38 tímov, 145 registrovaných hráčov v celkovo 74 zápasoch. V mužskej kategórii sa hralo o jedny z posledných bodov do celkovej tabuľky. Do veľkého bratislavského finále postupuje 16 top tímov po 8 regionálnych kolách. Už v skupinách mali zápasy svoju kvalitu, čo však vygradovalo vo vyraďovacích súbojoch, kde išlo naozaj o veľa. Samozrejme všetko v rámci pravidiel fair play. Po nesmierne dramatických semifinálových zápasoch sa vo finále stretli český Bernard Humpolec a rakúsky Graz. Druhý menovaný tím nakoniec zvíťazil v predposlednej zástavke tour 2021.

V kategórii do 18 rokov chlapcov sa z celkového prvenstva tešil tím Rim Protectors pred druhými Dzarulovcami a Team Goats. Ženská kategória bola taktiež veľmi zaujímavá. Okrem Vydýchaných z lavičky sme mali možnosť vidieť v akci členky  nášho reprezentačného výberu do 23, ktoré sa v októbri predstavia na svetovom šampionáte v Monogolsku. Úspešne im sekundoval reprezentačný výber Ukrajiny U17 pripravujúci sa na Majstrovstvá Európy svojej vekovej kategórie a veľkým oživením bol veľmi kvalitný český tím Slávie OU.

Veľká vďaka patrí lokálnym organizátorom, vďaka ktorým zavítala SBA 3×3 Tour premiérov do Nitry.

Zaverečné poradie: ELITE

  1. miesto: Graz
  2. miesto: Humpolec Bernard
  3. miesto: Pharma Classic
Zaverečné poradie:U18 CH
  1. miesto: Graz
  2. miesto: Humpolec Bernard
  3. miesto: Pharma Classic
Zaverečné poradie: ženy
  1. miesto: Vydýchané z lavičky
  2. miesto: Slávie OU
  3. miesto: Dirdžiho dievčatá
  

Posledné regionálne kolo nás čaká v Seredi

Čas beží neúprosne rýchlo. Posledná možnosť zabojovať o postup do finále bude už túto sobotu na tradičnom podujatí v Seredi.

Základné informácie:

miesto podujatia: námestie Slobody, Sereď

dátum: 21.8. 2021

čas: 10:00

registrácia: info link Sereď