Slováci odohrajú posledný zápas predkvalifikácie so Švédskom

Do hlavnej časti kvalifikácie MS 2019 sa naši reprezentanti, žiaľ, neprebojovali. Neznamená to však, že by nemali predkvalifikáciu dohrať najlepšie ako vedia a nabrať ďalšie prepotrebné medzinárodné skúsenosti. Zápas číslo šesť - rozlúčkový  - na nich čaká už v sobotu o 16:00 vo Švédsku, na palubovke lídra A-skupiny.

Práve Švédsko je jediným súperom, ktorého zverenci Ivana Rudeža doposiaľ zdolali, keď v Hant aréne uspeli 68:59. Pre našich to znamenalo vykresanie iskierky postupovej nádeje. Švédi ako líder už dnes mohli mať postup vo vrecku. Ide im o všetko, kým naši nemajú čo stratiť. Severania ešte pred prehrou so Slovenskom neuspeli v Arménsku, ktoré malo výborný štart do predkvalifikácie, no odvtedy zaznamenali dve cenné výhry (s Bosnou 88:72 a s Arménskom 93:70).

V strelecky produktívnom stredajšom dueli s Arménskom boli ťahúňmi Škandinávcov Tobias Borg (16 bodov, 2 asistencie), Viktor Gaddefors (15 bodov, 5 asistencií a 8 doskokov) a skúsený 32-ročný rodák z DR Kongo Thomas Massamba (13 bodov, 4 asistencie a 5 doskokov). Zostáva len veriť, že naši chlapci ich dokážu aj druhýkrát v tejto predkvalifikácii poraziť a rozlúčia sa s úspechom, ktorým by víťazstvo na palubovke súpera nepochybne bolo.

Nominácia Švédska: Jonathan Person (Uppsala Basket/Švé.), Tobias Borg (Bilbao Basket/Špa.), Viktor Gaddefors (Juvecaserta/Tal.), Dino Pita (Södertälje Kings/Švé.), Thomas Massamba (Sigal Prishtina/Kos.), Martin Pahlmblad (Södertälje Kings/Švé.), Adam Ramstedt (Södertälje Kings/Švé.), Alexander Lindqvist (Uppsala Basket/Švé.), Nicholas Spires (Södertälje Kings/Švé.), Marcus Eriksson (Gran Canaria/Špa.), Tim Schuberg (Norköpping Dolphins/Švé.), Carl Engstrom (Tartu/Est.)