Slovenky do 20 rokov s druhou prehrou na ME

Dievčatá do 20 rokov napriek dobrom úvode a zlepšenej hre v druhom polčase s druhou prehrou na ME do 20 rokov. Slovinky boli nad ich sily, v stredu ich čakajú Nórky v poslednom zápase základnej skupiny.

Slovinsko U20 - Slovensko U20 64:47 (44:24)

Zostava Slovenska U20: Vargová 10, Neuschlová a Vandlíková 7, Kristlová 3, Kraislová 2 ( Jarošová 15, Žilinská 2, Dohňanská 1, Dovčíková, Filická, Barillová, Holíková)

Hlasy po zápase:

Miloslav Michálik, tréner:"O vývoji v zápase rozhodla druhá štvrtina, kedy sme, poviem to otvorene, prestali behať, nedodržiavali sme náš obranný koncept, robili sme naivné chyby v presingu, zbytočne sme pristupovali k hráčkam, ktoré nás obchádzali, čiže tam vidíme základnej prehry. Viazla disciplína v obrane, čo nás mrzí. Na druhej strane si myslím, že v trerej štvrtine sme podali dosť sebavedomý výkon, či už v obrane, alebo v útočnej fáze, aj keď stále máme problém s úspešnosťou streľby napriek tomu, že si dokážeme vypracovať príležitosti na zakončenie. Treba brať tento výkon pozitívne a veríme, že sa po tomto výkone odrazíme do ďalšieho zápasu."

Katarína Barillová: "Do zápasu sme nastupovali s vedomím, že Slovinsko je silný súper. Začiatok zápasu sa vyvíjal v náš prospech, no v druhej štvrtine padli Slovinsku dôležité strely, s ktorými si vytvorili komfortný náskok. Druhú polovicu zápasu sme sa snažili zvrátiť výsledok, ktorý sa nám podarilo sčasti napraviť ale nestačilo to na víťazstvo. V stredu nás čaká dôležitý zápas proti Nórsku. na ktorý sa dôkladne pripravíme. Všetko je stále v našich rukách!"

Zuzana Vargová:"Do zápasu sme nastúpili koncentrovane, s jasným cieľom, čo najviac potrápiť súpera. Prvá štvrtina bola z našej strany dobrá, mali sme energiu, vytvárali sme si šance a lavička žila. Bohužiaľ zápas sa hrá 40 minút, v druhej štvrtine nastal skrat a Slovinsko si vybudovalo náskok. V druhom polčase sme sa vrátili do zápasu a snažili sme sa znížiť manko súpera. Ak budeme v ďalšom zápase hrať tak ako v dnešnom druhom polčase máme na to poraziť Nórsko."

Foto: fiba.basketball