Slovenky porazili Ukrajinu, v semifinále proti Bielorusku

Slovenské reprezentantky do 20 rokov vo svojom poslednom zápase v základnej skupiny na ME v izraelskom Eilate nenechali nič na náhodu a porazili Ukrajinu rozdielom 20 bodov. Zápas sa od začiatku niesol v dominancií nášho družstva, keď výbornou obranou dovolili súperovi v prvom polčase vsietiť iba 14 bodov. Druhý polčas sa odohrával v podobnom duchu a Slovenky si pohodlne prišli sme svoje 4 víťazstvo na turnaji.

Ukrajina U20 - Slovensko U20 37-57 (14-36)

Zostava Slovenska: Horvátová 5, Kováčiková 10, Mištinová 12, Remenárová 11, Hašková 7 (Sedláková 5, Lelkes 3, Matejčíková 2, Dulová 2, Dubeňová)

Juraj Suja: "Sme štastní, že sme postúpili z náročnej skupiny. V dnešnom zápase sme splnil presne to čo sme chceli. Mali sme celý priebeh zápasu pod kontrolou a každá z dievčat strávila na ihrisku minimálne 10 minút. Turnaj ide do druhej fázy, kde potrebujeme víťazstvo na splnenie nášho cieľa. Už teraz na to myslíme."

Nikola Kováčiková: "Dnes nám chýbal posledný krok k nášmu čiastočnému cieľu, a to postupu zo základnej skupiny, ktorá vôbec nebola jednoduchá. Po výbornom prvom polčase a ešte lepšej obrane, sa nám to podarilo, z čoho sa veľmi tešíme. Ale k nášmu cieľu nám ešte stále chýba vyhrať aspoň jeden zápas, ktorým by sme si zariadili návrat medzi najlepšie tímy Európy."

Súperom Slovenska v semifinále bude tím na druhom mieste skupiny B, ktorým je reprezentácia Bieloruska. Zápas je na pláne v sobotu 15. júla o 17:00.