Slovenky si tretím víťazstvom zabezpečili prvenstvo na turnaji

Slovenské reprezentantky do 20 rokov zaknihovali tretie víťazstvo v rade na FIBA U20W European challenger a zabezpečili si tým prvenstvo na turnaji!

Slovenské reprezentantky vstúpili do zápasu koncentrovane v obrane, uvedomovali si dôležitosť tohto zápasu. Poctivou obranou eliminovali súpera v útoku a po zlepšenom obrannom doskoku v druhom polčase, jasne dokráčali k víťazstvu. Zároveň svojím výkonom dali pekný darček trénerovi k jeho dnešným narodeninám.

FIBA U20W European challenger - skupina E

Slovensko U20W - Rumunsko U20W 74:52 (19:14, 14:12, 17:16, 24:10)

Slovensko U20W: Bohušová 16, Rodáková 10, Žilinská 8, Holíková a Vargová po 6 (Oborilová 15, Lysová 5, Virasztóová 4, Dovčíková a Lelkes po 2, Plavnická, Dohňanská), tréner Michálik

Povedali po zápase:

Laura van Dalen, asistentka trénera: "Veľmi sa tešíme z víťazstva, pretože súper mal svoju kvalitu. Podstatný bol náš výkon, keďže dievčatá rýchlo pochopili obranný aj útočný koncept a všetko podriadili disciplíne, ktorá bola našou prioritou v príprave. Sme pyšní na dievčatá, pôsobili sebavedomo, kolektívne a každá jedna ukázala hernú kvalitu. Baby si užili zápas a odchádzali z ihriska s úsmevom, čo je podstatné po tak náročnej sezóne. Dnešným víťazstvom sme dali nášmu trénerovi Milkovi pekný darček k jeho narodeninám a touto cestou mu prajeme všetko len to najlepšie a veľa spokojných dní s úsmevom."

Lucia Žilinská: "Som veľmi šťastná, že sa nám podarilo zdolať dnešné veľmi náročné súperky Rumunky. Počas celého zápasu to bol tvrdý boj o každú loptu, no my sme sa nevzdali za žiadnych okolností a nedali sme im nič zadarmo. Rumunky hrýzli a bojovali statočne počas celého zápasu. Dali nám taktiež najavo, že tento zápas len tak nevzdajú a budú bojovať do poslednej sekundy. Náš tím mal však v tomto zápase väčšiu energiu a podporu či už z lavičky alebo z ihriska. Aj práve tento faktor nám určite pomohol dotiahnúť zápas do víťazného konca z čoho sa celý náš tím veľmi teší. Zaslúžili sme si to tvrdou prácou, disciplínou a energiou."

Martina Dovčíková: "Do zápasu sme sa snažili nastúpiť koncentrovane, plniť pokyny trénerov, hrať s disciplínou ale hlavne sme sa snažili nastúpiť s energiou a chuťou do basketbalu, čo si myslím, že sa nám aj podarilo. Dodržiavaním pravidiel, našou rýchlosťou, agresivitou a basketbalovou inteligenciou sme dokázali od začiatku prevažovať nad súperkami. Na polčase sme si povedali veci, ktoré chceme zlepšiť, ktoré boli, ako napr. náš obranný doskok alebo zastavenie rýchleho protiútoku a aj vďaka zlepšeniu v týchto činnostiach sme dokázali uspieť. Z tejto výhry sa veľmi tešíme a sme rady, že sme dokázali svoju kvalitu, ktorú mame."

Zuzana Vargová: "Dnešný duel bol zo všetkých najdôležitejší a preto sme sa na súpera dôkladne pripravovali. Poznali sme ich kvality a kľúčové hráčky. Presadzovali sme sa spod kosa ale aj na perimetri. Posúvali sme si loptu a podali sme kolektívny výkon. Prvý polčas sme im dovolili veľa útočných doskokov, čo nám tréner vyčítal na polčase. Zvyšok hry sme ich druhé šance zredukovali na minimum. Touto výhrou sme potešili aj nášho trénera, ktorý oslavuje dnes svoje narodeniny."

Foto: fiba.basketball