Slovenky vstúpili víťazne do FIBA U20W European Challenger

Slovenské basketbalistky do 20 rokov vstúpili do FIBA U20W European Challenger v Skojpe jasným víťazstvom nad Kosovom.

Mladé Slovenky nenechali od začiatku nič na náhodu a výbornu obranou sa vzďalovali svojim súperkám. Po polčasovej prestávke sa skóre na slovenskej strane na chvíľu "zaseklo" ale vďaka zlepšenému útočnému doskoku rozdiel narástol na konečných 33 bodov.

FIBA U20W European challenger - skupina E

Slovensko U20W - Kosovo U20W 71:38 (26:11, 17:6, 12:12, 16:9)

Slovensko U20W: Žilinská 10, Rodáková, Vargová, Lysová a Bohušová po 4 (Dohňanská 14, Oborilová 11, Plavnická 8, Lelkes, Virasztóová po 4, Holíková 3, Dovčíková 1), tréner: Michálik

Povedali po stretnutí:

Miloslav Michálik, tréner: "Dnes veľmi priateľný súper pre nás na úvod, mohli sme si vyskúšať všetky varianty, útočnej a obrannej hry, ktoré chceme použiť do nasledujúcich zápasov. Podali sme pekný, kolektívny výkon, na čom musíme stavať aj do ďalších zápasov. Sme rady, že sa strelecky presadili všetky hráčky, čo len potvrdzuje silu tohto kolektívu."

Kamila Plavnická: "V pozícii súpera sa proti nám v prvom zápase predstavil výber Kosova. Do zápasu sme vstupovali s ambíciou dodržať stanovené herné zásady, pôsobiť basketbalovo vyspelo, nepodceniť ani jednu situáciu a zredukovať útočné ambície súpera na minimum. Počas celého zápasu sme sa prezentovali agresívnou defenzívou a dokázali sme sa presadiť nielen v podkošovom priestore, ale aj spoza trojkového oblúka, čím sme si počas celého zápasu budovali čoraz badateľnejší bodový rozdiel. Začiatkom druhého polčasu sme upadli do mierneho útlmu v ofenzíve, no v štvrtej štvrtine sme opäť dokázali premeniť strelecké pokusy. Aj napriek občasným chybám najmä v obrane, ktorým sa v budúcnosti chceme vyvarovať, tvoríme skvelý kolektív nielen spoluhráčok ale aj kamarátok, ktorý je schopný konkurovať všetkých družstvám na šampionáte."

Gréta Dohňanská: "Myslím, že sme ešte. mohli pridať v obrane, čo sa týka púšťania prienikov do stredu. Musíme zlepšíť trojkovú streľbu ale samozrejme z víťazstva sa teším a ideme od zápasu k zápasu."

Ema Rodáková: "Na zápas sme boli nastavené podať najlepší výkon a vyskúšať si veci, ktoré sme potrebovali. Víťazstvo bolo dôležité. Vieme, čo máme zlepšiť a do najbližších zápasov sa budeme snažiť naše chyby eliminovať."

Foto: fiba.basketball