Slovenská mužská reprezentácia prehrala s Bosnou a Hercegovinou

Slovenská mužská reprezentácia prehrala v dnešnom zápase predkvalifikácie na MS 2019 v Číne s reprezentáciou Bosny a Hercegoviny v pomere 74:92 a stratila tak šancu na postup zo skupiny. Najlepším strelcom v tíme Slovenska bol Radoslav Rančík, ktorý zaznamenal 19 bodov.

Slováci doplatili v dnešnom zápase na nedôraznú obranu. V prvej štvrtine inkasovali 30 bodov a doplatili taktiež na prísny meter arbitrov, ktorí im už v prvej štvrtine odpískali 14 faulov. Slováci dokázali v druhej štvrtine vyrovnať na 35:35, avšak po viacerých chybách sa dostali reprezentanti Bosny opäť do výrazného vedenia. Tretiu štvrtinu prehrali Slováci v pomere 8:25 a stratili šancu na dobrý výsledok. Bosna si v poslednej štvrtine už pohodlne postrážila výsledok a zvíťazila 92:74.

Slovensko – Bosna a Hercegovina 74:92 (22:30, 23:25, 8:25, 21:12)

Slovensko: Rančík 19, Jones 12, Žiak 8, Ihring 5, Baťka 4 (Baldovský 7, Musil 6, Fusek 4, Bachan, Krajčovič a Sedmák po 3)

Bosna a Hercegovina: Musa 27, Tomič 11, Gegič 6, Hasandič a Lazič po 5 (Vrabac 11, Atič 10, Lončar 9, Zahiragič 8, Muratovič, Sejfič a Talič 0)

TH: 26/21 – 40/28, fauly: 33 – 29, trojky: 9 – 8,

Rozhodovali: Saverio Lanzarini, Sergey Krug, Mart Uuehendrik

Ivan Rudež (tréner): "„Na zápas sa musíme pozrieť z dvoch hľadísk. Z prvého – kritérium prvej štvrtiny bolo niečo, čo som ja nevidel vo svojom profesionálnom živote. Našim odpískali štrnásť faulov. Nie je mi jasné, prečo máme takýto status v rámci FIBA. Po mentálnej stránke sme zvládli toto kritérium, ktoré bolo oveľa prísnejšie na našich hráčov. Dokázali sme sa však vrátiť do zápasu, ale pre náš tím potom prišla najväčšia škola. Máme dvoch najmladších rozohrávačov v predkvalifikácii, čoho sme si aj vedomí. Stratené lopty našich rozohrávačov a niektoré nezvládnuté situácie nás stáli tento zápas.“

Stanislav Baldovský: „Už neviem, čo k tomu dodať. Tretia štvrtina je naša nejaká rarita, prehrať ju o dvadsať bodov. S takýmto družstvom sa potom nedá hrať, prehrať štvrtinu 8:25, pre nás to bol klinec do rakvy. Pred zápasom sme si povedali, že musíme ubrániť Musu. Je to obrovský talent, zase nám dal skoro 30 bodov. Dá sa povedať, že naša obrana bola na takých štyridsať percent. Nevedeli sme ubrániť hráča jeden na jeden, z čoho oni dávali ľahké koše. Vyhrali zaslúžene.“